دکتر حیدرپور : توصیه می شود افراد به طور میانگین 3 تا 5 روز در هفته به انجام یک برنامه ورزشی هوازی با شدت متوسط بپردازند
نخستین گام برای شروع تغییر سبک زندگی معاینه پزشکی و ارزیابی آزمایشگاهی است.
یک متخصص طب ورزشی با اعلام این مطلب افزود : افراد بالای 35 سال به ویژه کارمندان و آنهایی که دارای زندگی کم تحرکی هستند باید بدین منظور ضمن مراجعه به پزشک ، نسبت به بررسی مسائلی چون قند خون ، فشار خون ، چربی خون و دیگر فاکتورهای خطر اقدام نمایند ، زیرا متاسفانه شمار زیادی از افرادی که مثلا مبتلا به دیابت هستند، از بیماری خود آگاهی ندارند و گاهی در مراجعه برای بررسی بیماری های دیگر و پس از انجام آزمایش ها ، معین می گردد که فرد به این بیماری مبتلا شده ، حال آنکه از آن هیچ آگاهی نداشته است و این بی اطلاعی می تواند بر شدت بیماری بیافزاید.
دکتر بهزاد حیدرپور در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری " وب دا " کرمانشاه ، دومین گام در تغییر شیوه زندگی را گنجاندن یک برنامه ورزشی منظم دانست و گفت : توصیه می شود افراد به طور میانگین 3 تا 5 روز در هفته به انجام یک برنامه ورزشی هوازی با شدت متوسط بپردازند ، بدین صورت که هربار بسته به شرایط فرد از 20 تا 60 دقیقه فعالیتهای ورزشی همچون پیاده روی تند ، استفاده از دوچرخه ثابت یا متحرک ، استفاده از دستگاه تردمیل یا شنا و به ویژه پیاده روی در استخر ، ورزش های دسته جمعی همچون فوتبال و امثال آن را انجام دهد.
دکتر حیدرپور در تعریف شدت متوسط ورزش که در بالا به آن اشاره شد ، گفت : شدت متوسط به این معناست که ضربان قلب فرد 20 تا 30 ضربه بیشتر از حالت استراحت فرد باشد که به شکل ساده تر و براساس معیار درک شدت ورزش یا بُرگ اسکیل ، شخص نتواند سه کلمه را یک نفس و پشت سرهم بیان کند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرماشاه درخصوص نحوه زمان انجام ورزش گفت : بهترین زمان برای ورزش کردن صبح های زود و قبل از صبحانه است و درصورتی که ورزش در این ساعت میسر نشد ، مردم می توانند در هر ساعتی از شبانه روز ورزش کنند به شرطی که دوساعت از صرف وعده غذایی گذشته باشد.
دکتر حیدرپور توصیه کرد افراد در هنگام شروع و پایان ورزش ، حرکات کششی انجام دهند و بهتر آن است که 2 جلسه در هفته در کنار ورزش برنامه تقویت عضلات مثلا تمرین با وزنه را انجام دهند.
این پزشک کرمانشاهی یکی دیگر از مباحث مهم در تغییر شیوه زندگی را تغذیه عنوان نمود و گفت : تغییر شیوه زندگی بدون تغییر در برنامه تغذیه ممکن نمی شود.
گفتنی است اطلاعات لازم را در مورد چگونگی تغییر برنامه های تغذیه در جهت اصلاح سبک زندگی در روزهای آینده ، از طریق همین پایگاه خبری منتشرخواهیم نمود.