یک متخصص بیماری های عفونی دوره سرایت آنفلوآنزای شایع شده را یک روز قبل از شروع علائم تا چهار روز بعد از آن اعلام کرد و به اطرافیان فرد بیمار توصیه کرد، فاصله یک متری از فرد بیمار را رعایت کنند.
دکتر علیرضا جانبخش اظهار داشت: بیماری تنفسی که از حدود دو ماه پیش شایع شده ادامه آنفلوآنزای خوکی است که از سه سال قبل در آمریکا و اروپا شایع شد و کشور ما را هم در بر گرفت.
وی با اشاره به اینکه ویروس آنفلوآنزا هر 10 تا 15 سال یک بار دچار تغییرات ژنتیکی می شود، ادامه داد: ویروس فعلی همان ویروس H1N1 است که رفته رفته باعث همه گیری شد.
به گفته این پزشک متخصص، این بیماری از اوایل زمستان امسال در همه قسمت های کشور و استان کرمانشاه شایع شد و بر خلاف انتظاری که می رفت همه گیری زیادی داشت.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اعلام اینکه این بیماری تا حدودی جایگزین آنفلوآنزای فصلی شده است، افزود: وقتی ویروسی جایگزین ویروس دیگر می شود در جامعه در برابر آن مصونیت اکتسابی ایجاد می شود، اما همه گیری بالای این ویروس خلاف این موضوع را نشان می دهد.
علائم تنفسی، گلو درد، سرفه هایی که گاها منجر به خلط می شود، سردرد، خستگی و کوفتگی، تب و لرز و ... از جمله علائم این بیمای است که وی به آنها اشاره کرد و افزود: گاهی علائم بیماری تدریجا افزایش پیدا می کند و حتی ممکن است به صورت ذات الریه چرکی بروز کند.
این متخصص بیماری های عفونی، خاطرنشان کرد: گاهی این بیماری عوارض عصبی هم دارد و مغز، نخاع، کبد و کلیه را هم درگیر می کند.
دکتر جانبخش با اعلام اینکه معمولا دوره اینگونه آنفلوآنزا در کتاب ها سه تا هفت روز عنوان شده، افزود: چیزی که مشاهده می شود علائم این بیماری حتی از روز هفتم شدیدتر هم خواهد شد.
این پزشک متخصص با اعلام اینکه تا کنون چند موردی مرگ در استان رخ داده که مشکوک به بیماری آنفلوآنزا بوده اند اما علت مرگ ها تایید نشده است، اظهار داشت: خوشبختانه برخلاف انتظار شیوع این بیماری مرگ و میر زیادی نداشت.
وی افزود: در این بیماری زنان باردار، افراد مسن، افراد دارای بیماریهای زمینه ای و بدخیمی و ... بیشتر در معرض خطر قرار دارند.
به گفته این پزشک متخصص، واکنسن آنفلوآنزا 70 تا 80 درصد در برابر بیماری مصونیت ایجاد می کند.
جانبخش با تاکید بر اینکه آنتی بیوتیک معمولا در درمان این بیماری ویروسی تاثیر ندارد، اظهار داشت: داروی "اوسلتامیویر" یا "تامی فلو " که در بیمارستان ها و مراکز بهداشتی توزیع می شود، نقش موثری در درمان این بیماری دارد.
این پزشک متخصص بیماری های عفونی به افرادی که درگیر این بیماری می شوند هشدار داد که دست های خود را مرتب بشویند و از روبوسی کردن و دست دادن با دیگران خودداری نمایند.
وی گفت: این افراد باید موقع عطسه و سرفه از دستمال استفاده کنند و بعد از هر بار استفاده دستمال خود را دور بیندازند.
جانبخش تاکید کرد: افراد سالم هم باید برای پیشگیری باید از لبنیات، میوه و سبزیجات تازه و ... استفاده کنند و چنانچه فرد بیماری در خانه دارند، فاصله یک متری با او را رعایت کنند.
این پزشک متخصص یادآوری کرد: فرم دیگری از آنفلوآنزا که امسال شایع شده، علائمی شبیه سندرم سیاه سرفه دارد و بیشتر قشر جوان را هم مبتلا می کند.
وی ادامه داد: این بیماری علائمی نظیر سرفه های متمادی دارد که در نهایت ممکن است منجر به تهوع و احساس خفگی شود.