طرفداری از محیط زیست و آغشته نکردن مواد غذایی با مواد شیمیایی و تهیه غذای پاک، از اهداف مهم در تولید غذای ارگانیک است
طرفداری از محیط زیست و آغشته نکردن مواد غذایی با مواد شیمیایی و تهیه غذای پاک، از اهداف مهم در تولید غذای ارگانیک است
کارشناس ارشد علوم تغذیه شبکه بهداشت و درمان اسلام آباد غرب، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اعلام این مطلب گفت : غذاهای ارگانیک عبارتند از غذاهایی که در تولید آن از سیستم های طبیعی استفاده شده و اصلاح ژنتیک و مواد شیمیایی شامل حشره کش، قارچ کش، آفت کش و علف کش ها در تهیه آن به کار نرفته باشد.
بدریه سحرگاهی در گفتگو با خبرگزاری " وب دا " کرمانشاه گفت : طرفداری از محیط زیست و آغشته نکردن مواد غذایی با مواد شیمیایی و تهیه غذای پاک، از اهداف مهم در تولید غذای ارگانیک است، یعنی به هم نزدن قوانین طبیعت و چرخه های حیاتی مثل چرخه آب، چرخه کربن و دنیایی عاری از سم.
وی با اشاره به اینکه فرانسه اولین کشوری است که برای میوه ها و سبزیجات و غلات برچسب دولتی با عنوان کشاورزی ارگانیک ارائه داد و اکنون استرالیا 84 درصد از اراضی کشاورزی ارگانیک دنیا را داراست ، در مورد فوائد غذای ارگانیک افزود : غذای ارگانیک خوش طعم تر از سیب عادی است. گوجه فرنگی ارگانیک 97 درصد آنتی اکسیدان بیشتری از نوع سنتی دارد. هویج ارگانیک مزه بهتری دارد و نان حاصل از گندم ارگانیک کیفیت بهتری دارد و کودکانی که از شیرهای ارگانیک تغذیه شده بودند، کمتر دچار اگزما، آسم و در نهایت آلرژی شدند و کاهش بروز سرطان در کودکان بعد از مصرف شیر ارگانیک مشاهده شده است و نیز غذاهای ارگانیک ارزش غذایی بالاتر از نظر کلسیم، آهن، فسفر، منیزیم و ویتامین C دارند و شیر ارگانیک اُمگا – 3 بیشتری دارد وسیب و هلوی ارگانیک کیفیت بالاتری از نظر مواد مغذی دارند.
وی که در راستای شعار محوری "یک عمر سلامت با خود مراقبتی در هفته سلامت سالجاری سخن می گفت ، در مورد اینکه غذای ارگانیک چگونه و تحت چه شرایطی تولید می شود، گفت :بایستی برای تولید غذای ارگانیک از 3 سال قبل از تولید محصول، خاک کشاورزی با فاضلاب آبیاری نشده باشد و فاقد فلزات سنگین مثل سرب و همچنین فاقد کلرورپتاسیم باشد , نباید در چرخه تولید مواد گیاهی از ترکیبات علف کش، حشره کش، قارچ کش، آفت کش، کود شیمیایی، جونده کش، لارو و تخم کش استفاده شده باشد و نباید اصلاح ژنتیک، پرتودهی با اشعه ی گاما و یونیزان و مواد شیرین کننده و رنگ دهنده مصنوعی در آن بکار رفته باشد همچنین نباید در تولیدات حیوانی (گوشت، شیر و تخم مرغ) در زمان رشد حیوان از هورمون یا آنتی بیوتیک ها و غیره استفاده شده باشد و باید خوراک و آب حیوانات کاملاً از نوع ارگانیک باشد.