یک متخصص تغذیه مصرف زیاد مواد
پروتئینی مانند انواع گوشت و نمک را از جمله عوامل آسیبزننده به کلیهها عنوان کرد.
دکتر یحیی پاسدار در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان
ایران(ایسنا)منطقه کرمانشاه، با بیان اینکه کلیهها مسئول دفع مواد ناشی از سوخت و
ساز بدن هستند، اظهار کرد: قطعا هرچه موادی که سوخت و ساز ناشی از آنها منجر به آسیبرسانی
به کلیه شود بیشتر مصرف شود، احتمال ابتلا به بیماریهای کلیوی نیز بیشتر خواهد شد.
این متخصص تغذیه مواد شیمیایی، سموم و آفت کشها را از جمله
این مواد عنوان کرد و افزود: هر چه مواد غذایی مصرفی حاوی مقادیر زیادی سموم و آفت
کش بوده و مواد شیمیایی زیادی در آنها وجود داشته باشد، به کلیهها آسیب بیشتری وارد
میکند.
وی مواد غذایی با پروتئین بالا را از جمله دیگر مواد زیان آور
و آسیبرسان به کلیهها عنوان و تصریح کرد: از جمله این مواد میتوان به انواع گوشت
اشاره کرد.
پاسدار تصریح کرد: مصرف زیاد گوشت میتواند به دلیل پروتئین
بالا، اوره را در خون افزایش داده که تلاش کلیه برای این دفع حجم بالای اوره موجب میشود
تا نفرونها و سلولهای کلیه آسیب دیده و به مرور زمان و در اثر بی توجهی کلیهها دچار
نارسایی شوند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه مصرف زیاد نمک
را نیز یکی دیگر از عوامل تهدید کننده سلامت کلیهها عنوان و تصریح کرد: مصرف روزانه
شش گرم نمک میتواند نیازهای بدن را رفع کند که این میزان معادل یک قاشق مرباخوری و
یا به اندازه یک حبه قند است.
وی خاطر نشان کرد: نمک استفاده شده به هنگام پخت غذا میتواند
نیاز روزانه بدن به نمک را تامین کند و دیگر نیازی نیست که افراد نمکدان سر سفره بیاورند.
پاسدار میانگین میزان مصرف نمک در کشور را 18 گرم اعلام و تصریح
کرد: در حال حاضر مردم ایران سه برابر حد استاندارد نمک مصرف میکنند که این امر میتواند
عوارض حاصل از مصرف زیاد نمک از جمله فشار خون و بیماریهای کلیوی را افزایش دهد.
این متخصص تغذیه مصرف کم آب را نیز از دیگر عوامل آسیب رسان
به کلیهها عنوان کرد و افزود: هر فرد باید بطور متوسط روزانه در فصول گرم سال هشت
تا 10 لیوان و در فصول سرد سال شش تا هشت لیوان آب مصرف کند.
وی خاطر نشان کرد: مصرف آب کمتر از مقادیر گفته شده می تواند
غلظت خون را افزایش داده که این افزایش غلظت خون موجب آسیب به سلولهای کلیوی میشود.