یک متخصص تغذیه با اشاره به راهاندازی جنبشی به نام غذای آهسته(slow food) در
چند سال اخیر در سطح دنیا اظهار کرد: برای کاهش آمار بیماریهای غیرواگیر در جامعه باید
در راستای ترویج این نوع شیوه غذایی تلاش بسیاری صورت گیرد.
دکتر یحیی پاسدار در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان
ایران (ایسنا) منطقه کرمانشاه، با بیان اینکه غذاهای فستفودی در زمانی که دنیا رو
به صنعتیشدن پیش میرفت توانست با توجه به کمبود وقت و آمادهسازی سریع جای خود را
بین مردم دنیا باز کند، گفت: متاسفانه این نوع غذاها با وجود مزیت آمادهسازی سریع
منجر به ایجاد عوارض و بیماریهای بسیاری در افراد شدند.
پاسدار تصریح کرد: این نوع غذاها عموما حاوی چربی، نمک و شکر
بالایی بوده که همین امر موجب شد تا مصرف اینگونه غذاها ابتلا به بیماریهای قلبی و
عروقی، فشار خون، دیابت و سایر بیماریهای غیر واگیر را تا حد زیادی در دنیا و از جمله
کشور ما افزایش دهد.
وی تصریح کرد: گستردگی این بیماریها به حدی رسیده که در حال
حاضر نهضتی به نام
slow food در دنیا به راه افتاده است.
این عضو هیات علمی دانشگاه علومپزشکی کرمانشاه تصریح کرد:
در غذاهای آهسته بیشتر از سبزیجات استفاده می شود و بر مصرف غذا همراه با آرامش تاکید
میشود.
پاسدار تصریح کرد: تمام نکات منفی غذاهای فست فودی از جمله
چربی، نمک و شکر بسیار در غذاهای آهسته بسیار کاهش یافته و مواد مفید مانند سبزیجات
جایگزین اینگونه مواد در تهیه غذاهای آهسته شده است.
این متخصص تغذیه با اشاره به زمان پخت کوتاهمدت این نوع غذاها
اظهار کرد: دنیا هنوز نیاز به تهیه غذاها در مدت زمان کوتاه دارد و غذاهای آهسته نیز
به دلیل وجود سبزیجات در آنها چنین ویژگی را دارند.
پاسدار تصریح کرد: هر چقدر زمان پخت سبزیجات کمتر باشد، خواص
و ویتامینهای آنها بیشتر باقی میماند و به همین علت در زمان کوتاه میتوان این غذاها
را تهیه کرد.
به گفته این متخصص تغذیه ترویج غذاهای آهسته در دنیا و بویژه
کشور ما که طی چند سال اخیر مصرف غذاهای فستفودی و نیز شیوع بیماریهای غیر واگیر در
آن رشد فزایندهای داشته میتواند به ارتقاء سلامت جامعه و کاهش اینگونه بیماریها
کمک کند.