مدیرنظارت بر موادغذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علومپزشکی
کرمانشاه با بیان اینکه مصرف آجیلکهنه میتواند عوارضی از جمله مشکلاتگوارشی، آسم،
کهیر و سرطان ایجاد کند، بر خرید آجیلتازه از فروشگاههای معتبر تاکید کرد.
سیدمحمود میرمعینی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان
ایران (ایسنا) منطقه کرمانشاه، با اشاره به رونق بازار خرید آجیل در ایام مانده به
عیدنوروز، اظهار کرد: متاسفانه این امر موجب شده تا برخی افراد سوءاستفاده کرده و بدترین
و نامرغوبترین اجناس خود را وارد بازار کنند و آجیل چندسال مانده و کهنه را برای فروش
عرضه کنند.
میرمعینی اظهار کرد: این افراد عمدتا برای فروش آجیلکهنه
خود آن را رنگ میکنند و به همین علت توصیه میشود مردم از خرید آجیلهای رنگشده و
براق خودداری کنند.
وی با بیان اینکه هیچ رنگمجازی برای آجیل وجود ندارد، اظهار
کرد: استفاده از رنگ در آجیل 100درصد غیرمجاز بوده و استفاده از آن میتواند مصرفکننده
را با مخاطراتی از جمله ایجاد حساسیت و آلرژی، کهیر، مسمومیتهای حاد و سرطان مواجه
کند.
مدیرنظارت بر موادغذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علومپزشکی
کرمانشاه اظهار کرد: همچنین استفاده از این رنگهای غیرمجاز در کودکان موجب عارضه بیشفعالی
میشود.
میرمعینی با بیان اینکه آجیلکهنه بدونرنگ نیز همین عوارض
را در پی دارد و میتواند موجب ناراحتیهای گوارشی و اسهال و استفراق نیز در فرد شود،
اظهار کرد: متاسفانه علاوه بر رنگ از نمک بسیار هم برای سنگینکردن وزن آجیلکهنه و
نیز آبلیموی کهنه جهت ترش مزهکردن آن نیز استفاده میشود که این دو نیز عوارض خاص
خود را دارند.
وی تصریح کرد: از همین رو تشخیص و خریداری آجیلتازه از اهمیت
بسیاری برخوردار است.
مدیرنظارت بر موادغذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علومپزشکی
کرمانشاه تستکردن رنگ آجیل را یکی از راههای تشخیص آجیلتازه عنوان کرد و افزود:
برای این کار باید تعدادی آجیل را برای مدتی در دست نگه داشته تا در دست رطوبت ایجاد
شود و با ایجاد رطوبت چنانچه آجیل رنگ شده باشد دستفرد رنگی میشود.
میرمعینی راهدیگر تشخیص آجیلتازه را بوکردن عنوان کرد و
افزود: آجیلتازه بوی تندی، ترشیدگی و کهنگی نمیدهد.
وی با بیان اینکه آجیل باکیفیت شور نبوده و کمتر بوداده شده
است، اظهار کرد: افراد باید به ظاهرآجیل توجه ویژهای داشته باشند زیرا وجود حفره،
کپک و رنگهای مات بر روی آجیل نشان از کهنگی و فساد آن دارد.
مدیرنظارت بر موادغذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علومپزشکی
کرمانشاه اظهار کرد: افراد همچنین باید از خرید آجیلهای بسیار زرد و براق خودداری
کنند زیرا این نوع آجیلها اغلب رنگ شده هستند.
میرمعینی در همین راستا بر خرید آجیل از فروشگاههای معتبر
تاکید کرد و از همه افراد خواست تا به هیچ عنوان از دورهگردها خرید نکنند.
وی اظهار كرد: در صورت بروز هر گونه مشکلی در آجیل میتوان
آن را از فروشگاه مربوطه پیگیری کرد، اما چنانچه آجیل از دورهگردها خریداری شود امکان
پیگیری آن وجود ندارد.