یک کارشناس تغذیه معتقد است: چربیهای حیوانی مانند "پیه"
و "دنبه" تنها برای مصارف غیرخوراکی مانند صابونسازی کاربرد دارد.
لیلا رضازاده در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران
(ایسنا) منطقه کرمانشاه، پیه و دنبه را از انواع چربیهای جامد دانست که میزان اسید
چرب موجود در آنها بسیار بالا است و از همین رو نباید برای خوراک استفاده شود.
وی با بیان اینکه این اسید چرب بالا باعث انواع بیماریهای
قلبی، افزایش تریگلیسرید و کلسترول بد خون و ... میشود، تصریح کرد: این نوعی چربیها
حتی از روغن "پالم" که نوعی روغن گیاهی است نیز بدتر ومضرتر است.
به گفته این کارشناس تغذیه روغن پالم از خرما و یا هسته خرما
تهیه میشود که منشا گیاهی دارد و فقط اسیدهای چرب اشباع در آن از سایر روغنهای مایع
بیشتر است، در حالیکه پیه و دنبه منشا جانوری دارد و جامد است.
رضازاده افزود: پیه و دنبه فقط از روغنهای جامد نباتی بهتر
است، زیرا روغن جامد نباتی علاوه بر اسید چرب اشباع، ترانس هم دارد که سرطانزا است.
وی به افراد توصیه کرد: از بین انواع روغنها فقط از روغنهایی
که در دمای اتاق مایع هستند استفاده کنند.
این کارشناس تغذیه روغن زیتون، کنجد، کانولا، ذرت، آفتابگردان
و سویا را به ترتیب بهترین روغنها دانست که میزان چربی و سرطانزایی آنها کمتر است.
رضازاده با بیان اینکه روغن جامد باید از سفرههای مردم حذف
شود، گفت: نکتهای که در مورد همه انواع روغن باید مدنظر داشت این است که از سرخ کردن
بیش از حد آنها خصوصا تا مرحله دود کردن خودداری شود.