اخبار

مصرف بی رویه برخی از داروها منجر به هپاتیت می شود

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت استان کرمانشاه اظهار کرد: عواملی غیر از ویروس از جمله مصرف الکل، مصرف بیش از حد برخی داروها و نیز برخی بیماری‌های کیسه صفرا می‌تواند با ایجاد التهاب و تورم کبد، هپاتیت دهد.

دکتر حسین بیگلری در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کرمانشاه، با بیان اینکه هپاتیت التهاب و تورم کبد است، گفت: هر عاملی که موجب التهاب و تورم کبد شود می‌تواند هپاتیت باشد.

وی افزود: در همین راستا علاوه بر ویروس، عواملی از جمله مصرف الکل، مصرف بیش از حد برخی داروها، اختلال در سیستم ایمنی بدن و نیز برخی بیماری‌های کیسه صفرا نیز می‌تواند با ایجاد التهاب و تورم کبد، موجب هپاتیت شود.

بیگلری افزود: این عوامل عامل ایجاد دو درصد موارد هپاتیت هستند و عمده موارد هپاتیت از طریق ویروس است که تاکنون حداقل شش نوع ویروس هپاتیت شامل ویروس هپاتیت A، B، C، D، E و F شناخته شده است.

این مسئول با اشاره به تقسیم بندی ویروس‌های هپاتیت به دو گروه حاد و مزمن، گفت: ویروس نوع B و C از نوع مزمن بوده و نوع A و E از نوع حاد و گذرا هستند که خود بخود بعد از مدتی خوب می‌شوند.

وی اظهار کرد: ویروس D و F به تازگی شناسایی شده‌اند که ویروس D در برخی افرادی که هپاتیت B دارند ایجاد شده و در خصوص ویروس F نیز فعلا اطلاعات چندانی وجود ندارد.

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت استان کرمانشاه هپاتیت B را مهم ترین و شایعترین نوع هپاتیت در جهان عنوان کرد و افزود: این نوع هپاتیت که مهم ترین عامل سیروز و سرطان کبد در جهان به شمار می‌رود، از طریق خون وفرآورده‌های خونی آلوده، ارتباط جنسی غیرایمن، مادر به جنین، استفاده از سرنگ مشترک آلوده و نیز خراش‌های غیر بهداشتی پوست مانند تتو و خالکوبی منتقل می‌شود.

وی با بی‌علامت دانستن این نوع هپاتیت در بسیاری موارد، گفت: در برخی موارد بعد از یک تا شش ماه از ورود ویروس به بدن علائمی مانند درد شکم در سمت راست بدن و زیر دنده‌ها، زردی خفیف تا شدید در چشم‌ها، حالت تهوع و بی‌اشتهایی در افراد بروز پیدا می‌کند.

بیگلری با بیان اینکه امروزه درمان‌های دارویی موثری برای هپاتیت B و C وجود دارد، اظهار کرد: دوره درمان این نوع هپاتیت‌ها هزینه‌بر و طولانی است و در همین راستا توصیه و تاکید ما بر پیشگیری از ابتلا به هپاتیت است.

وی وجود واکسن هپاتیت B را یادآور شد و افزود: خوشبختانه با تزریق این نوع واکسن افراد تا حد زیادی در برابر ابتلا به هپاتیت B ایمن می‌شوند.

بیگلری اظهار کرد: در حال حاضر تمام متولدین 1372 به بعد در کشور واکسینه هستند و طی چند فراخوان متولدین سالهای 1367 تا 1371 نیز واکسینه شده‌اند که این امر موجب شده عمده جمعیت جوان کشور در برابر ویروس هپاتیت B واکسینه شوند.

به گفته مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت استان کرمانشاه در حال حاضر کمتر از دو درصد جمعیت کشور به هپاتیت B مبتلا هستند.

۳ آبان ۱۳۹۴ ۱۳:۰۸

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید