مدیر نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در نشست بسیج ملی کاهش قند و نمک خواستار تولید مواد غذایی با کیفیت در راستای دسترسی به سبد مطلوب غذایی شد.
مدیر نظارت بر مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه درنشستی که با شرکت مدیران شرکت های تولید و مسئولین فنی مواد غذایی به مناسبت بسیج ملی کاهش قند و نمک و چربی در سالن اجتماعات معاونت غذا ودارو و برگزار شد به ایراد سخن پرداخت و در این رابطه گفت: با توجه به این که برای توسعة پایدار جوامع نیازمند داشتن یک جامعه سالم هست نیازهای ضروری و اساسی برای داشتن یک جامعة سالم برخورداری از تغذیه سالم است.
دکتر شهریار مستوفی خاطر نشان کرد: برای سلامت غذا از مزرعه تا سفره نیازمند مراقبت و نظارت جدی هستیم که همة ما و مردم باید در بستر نظارت سهیم باشیم، تا غذای سالم و عاری از هرگونه آلودگی در دسترس مردم قرار گیرد.
وی به شیوع بیماری غیرواگیر در جامعه اشاره کرد و گفت: 75% بار بیماریها در جامعة امروزی مربوط به بیماریهای غیرواگیر است و بیماریهای قلبی و عروقی و سرطانها ازعلل مهم در ایجاد مرگ و میر در جامعه به شمار می آیند.
مدیر نظارت بر مواد غذای دانشگاه همچنن به نقش مهم تغذیه ناسالم در ایجاد این بیماریها اشاره کرد و گفت مصرف بی رویه نمک- چربی و شکر از عواملی هستند که در ایجاد این بیماریها نقش بسزایی دارند.
دکتر مستوفی به چهار عامل فشارخون- چربی خون- دیابت و سیگار به عنوان عوامل مهم در ایجاد سکته های قلبی اشاره کرد و خواهان توجه به بیماری دیابت با توجه به شیوع 10% این بیماری در کشور شد.
وی همچنین به بالا بودن سرانه مصرف نمک در کشور اشاره کرد و گفت: مصرف سرانه نمک در کشور 12 گرم در روز است که با توجه به میانگین جهان که 5 گرم می باشد نیاز به توجه بالایی دارد. وی میانگین میزان مصرف شکر در کشور را 66 گرم دانست که از میانگین جهان بالاتر است و خواهان توجه جدی به این مساله شد.
دکتر شهریار مستوفی در بخش دیگری از سخنان خود به اهداف برنامة ششم توسعه پرداخت و گفت: باید همة مسئولین و تولیدکنندگان صنایع غذایی تلاش کنند که میزان اسیدهای چرب ترانس در وعده های مصرفی را تا پایان برنامه سال 1399 به 1% و میزان اسیدهای چرب ترانس در روغن مصرفی با کاربرد فرمولاسیون مواد غذایی را به 3% سرانه مصرف نمک از 5/12 به 7/7 تا پایان سال 99 و همچنین استفاده از روغن جامد را تا پایان برنامه ششم به صفر برساند .
وی همچنین خطاب به تولیدکنندگان صنایع غذایی از آنها خواست در جهت تلاش در راستای کسب نشان ایمن سلامت محصولات خود در استان تلاش کنند. و فعالیت های خود را در راستای تولید غذاهای فراسودمند دوچندان کنند.
دکتر مستوفی همچنین از آنها خواست که در راستای استقرار سیستم های مدیریت کیفیت (HACCP- ISO 2200 ) در واحدهای تولیدی خود تلاش کنند.
در پایان مدیریت نظارت بر مواد غذایی به انتظارات مدیریت از تولیدکنندگان اشاره کرد و گفت که انتظارات ما از شما 1- کیفیت تولید را افزایش و سلامت محصولات را محور قرار دهند. 2- با ارتباط مستقیم با مصرف کننده با رعایت حقوق او اعتمادسازی کنند. 3- از کارگران و کارشناسان عرصة تولید حمایت کنند. 4- و از رقابت ناسالم و شگردهای مخرب برای حذف رقیب بپرهیزند.
مدیریت نظارت بر مواد غذایی همچنین به اهمیت چراغ راهنمای تغذیه ای اشاره کرد و خواهان عملیاتی شدن این برنامه تا پایان سال جاری در سطح واحدهای تولیدی استان شد.