کارشناس نظارت بر موادغذایی، آشامیدنی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه موفق به تولید ترخینه پروبیوتیک شد.مهندس نرگس شهبازپور با همکاری تیمی از محققان دانشگاهی موفق شد با استفاده از سوش های پروبیوتیک در محصول سنتی ترخینه آن را به یک غذای فراسودمند تبدیل کند و ترخینه پروبیوتیک را تولید نماید
این اختراع در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به ثبت رسیده و گواهی نامه ثبت آن صادر شده است.
مهندس نرگس شهبازپور با اشاره به رواج ترخینه در غرب کشور به عنوان نوعی سوپ سنتی که از تخمیر گندم خرد شده در دوغ حاوی ادویه های معطر و گیاهان بومی تهیه می شود گفت: این گروه تحقیقاتی موفق به تولید ترخینه پروبیوتیک شده اند و مجوزهای لازم برای تولید تجاری آن را بدست آورند.
گفتنی است پروبیوتیک ها میکروارگانسم های زنده و غیر بیماری زایی هستند که وقتی در مقادیر کافی وارد بدن شوند تاثیرات مثبتی بر سلامت میزبان می گذارند.