به گزارش خبرنگار ایرنا، هفته سلامت در استان کرمانشاه از ابتدای اردیبهشت ماه جاری با شعارها و برنامه های متعددی در خصوص غلبه بر دیابت آغاز شده است.
دیابت از عوامل اصلی ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی در استان است و شیوع این بیماری و عوارض بالای جسمی و مالی این بیماری آنقدر وسیع و جدی است که هفته سلامت در ایران با نام غلبه بر دیابت با تحرک و تغذیه سالم نامگذاری شده چرا که براساس آخرین آمار ارائه شده از سوی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه 40 درصد از علل مرگ و میر شهروندان کرمانشاهی به بیماران قلبی و عروقی اختصاص دارد.
به همین دلیل آموزش، پیشگیری و در نهایت پوشش های مراقبتی در سرلوحه برنامه های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه و انجمن حمایت از بیماران دیابتی به ویژه در هفته سلامت قرار گرفته است.
** شیوع 2/2 درصدی دیابت در روستاهای استان
کارشناس مسئول بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز به خبرنگار ایرنا گفت: با یک آزمایش ساده می توان دیابت را تشخیص داد و یا از ابتلا به آن جلوگیری کرد.
ویدا صنیعی، با اشاره به غربالگری های انجام شده کشوری گفت: برهمین اساس شیوع دیابت در روستاهای استان به میزان دو ممیز دو دهم درصد اعلام شده است.
وی از پرنوشی، پرادراری، پرخوری به عنوان سه شاخصه دیابت یاد کرد و ادامه داد: با انجام آزمایش قند خون ناشتا به میزان دو مرتبه در هفته این بیماری شناسایی می شود.
صنیعی با اشاره به سهم بالای دیابت در مرگ و میر به عنوان بیماری های غیرواگیر گفت: عوامل مختلفی همچون دیابت، فشارخون و استرس منجر به بیماری های قلبی و عروق می شوند و علاوه بر ضرر جسمی فرد و خانواده وی را با فشارهای بالای اقتصادی مواجه می کند.
صنیعی از کم بینایی، نابینایی، اختلالات کلیوی و حرکتی و هم چنین سکته قلبی و مغزی به عنوان مهم ترین عوارض دیابت پیشرفته یاد کرد و گفت: دیابت نوع دوم معمولا در افراد بالای 30 سال نمود پیدا می کند که با انجام آزمایش و توصیه های بهداشتی و آموزشی مراکز بهداشتی این بیماری کنترل خواهد شد.
دیابت با قطع و یا اختلال تولید انسولین در بدن آغاز می شود و پس از آن بیمار بسته به نوع و درجه بیماری خود که از آن به عنوان دیابت پنهان و یا دیابت کامل یاد می شود با مشکلاتی مواجه می شود که برای کنترل آن نیازمند آموزشی صحیح است.