دکتر پاسدار در نشست خبری خبرگزاری های استان که در دوازدهم خرداد در مرکز مطالعات آینده نگر شهرستان روانسر برگزار شده ضمن اشاره به طرح کوهورت و شروع آن در این شهرستان از سال 93 گفت: با توجه به بافت جمعیتی و ساختار مناسب شبکه بهداشت و درمان شهرستان روانسر و همچنین نزدیکی آن به مرکز استان ، طرح مطالعه آینده نگر در این شهرستان اجرا شد که تاکنون 7000 نفر از جمعیت شهری و روستایی این شهرستان را در این طرح بزرگ پوشش داده است.
وی با اشاره به اینکه این طرح در مرحله اول جمعیت بین 65-35 سال را مورد مطالعه همه جانبه قرار می دهد گفت:تمام پارامترهای مؤثر بر سلامتی این افراد شامل قندخون،چربی خون،فاکتورهای تیروئیدی و کبدی،کلیوی،فشارخون ،کم خونی ها ، آنالیز ادرار، معاینات پزشکی و نمونه آزمایش مو و خون برای آینده آنها مورد بررسی قرار می گیرد و تا زمانی که فرد در قید حیات است تمام رخدادهای پزشکی که برای این افراد به وجود می آید ثبت خواهد شد و در نهایت اطلاعات به دست آمده تجزیه و تحلیل می شوند و عوامل موثر بر سلامتی و یا بیماری مردم این شهرستان مشخص خواهد شد.
دکتر پاسدار ضمن اشاره به اینکه استان ما پنجمین استان شروع کننده این طرح در کشور است افزود: طرح کوهورت جوانان 34-15 سال نیز درحال انجام است که تاکنون 1900 نفر از جوانان از نظرساختارهای اجتماعی که بر سلامت آنها مؤثر است وریزفاکتورهای دیگر مورد مطالعه قرار گرفته اند.
وی اشاره کرد:در مرحله اولیه طرح کوهورت مداخله درمانی انجام نمی شود بعد از اینکه کلیه افراد شهرستان اعم از روستایی و شهری مورد مطالعه قرار گرفتند و وضعیت موجود شفاف و علت بیماریها آشکار شد ریزفاکتورهای مهم را مورد مطالعه قرار گرفته و مداخله درمانی شروع می شود.
دکتر پاسدار پیشگیری و ریشه یابی را از مهمترین اهداف این طرح دانست و اظهار داشت: تاکنون برای این طرح 2 میلیارد تومان هزینه شده است که در مراحل بعدی برحسب پیشرفت کار این اعتبار افزایش می یابد.
وی به عنوان یکی از محققان این طرح گفت: مراحل اولیه کوهورت سالمندی و کوهورت بدو تولد نیز در دست انجام است که امید است مردم شهرستان روانسر خودشان با همکاری و دادن اطلاعات دقیق و شرکت در این طرح،کوهورت را زنده نگه دارند تا نهالی که کاشته اند به ثمر بنشیند و بتوانند در سایه آن خود و نسل های آینده شان در آرامش زندگی کنند.