کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز
بهداشت شهرستان کرمانشاه با اشاره به فعالیت گسترده جگرکیهای دوره گرد در سطح
شهر، گفت: یک سیخ جگر ارزان قیمت ارزش این را ندارد که افراد با خرید آن از دورهگردها
سلامت خود را به خطر بیندازند.
بهمن خدادادیان در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه اجراییات شهرداری
مسئول اصلی برخورد با دستفروشان است، گفت: البته اینکه تمام مشکلات در این
زمینه را بر عهده شهرداری و اجراییات بیندازیم، منطقی نیست.
خدادادیان تصریح کرد: در بحث دستفروشان وظیفه مرکز بهداشت اطلاع رسانی و هشدار
دادن به مردم در خصوص خرید از این افراد است، اما بحث جمع آوری و ساماندهی
دستفروشان بر عهده اجراییات شهرداری است که بارها در این زمینه با شهرداری نامه
نگاری کرده و مشکلات بهداشتی ناشی از فعالیت دستفروشان را در کارگروه
فرمانداری کرمانشاه مطرح کردهایم.
وی با اشاره به فعالیت بسیار جگرکیهای دورهگرد بویژه در ساعات غروب و شب در
سطح شهر کرمانشاه گفت: متاسفانه هنگام غروب بساط جگرکیهای دورهگرد در گوشه و
کنار شهر و بویژه انتهای شهرک مسکن، تاقبستان و میادین ورودی پهن میشود و حتی
برخی از این افراد با وانت در سطح شهر سیارند و جگر میفروشند.
وی با بیان اینکه در برخورد با این افراد همه دستگاههای مربوطه از دامپزشکی،
مرکز بهداشت و شهرداری و فرمانداری باید پای کار باشند، گفت: طرح برخورد با
دستفروشان را برای آخرین بار به کارگروه مربوطه در فرمانداری میبریم و در صورتی
که نتیجه نگیریم این مشکل را به کارگروه استانداری خواهیم برد.
خدادادیان اظهار کرد: مکاتبات بسیاری با مرکز بهداشت استان انجام داده و به
آنها اطلاع دادهایم که در زمینه برخورد و ساماندهی دستفروشان تاکنون نتیجهای
نگرفتهایم و نیاز است تا این موضوع در کارگروههای بالادستی مطرح شود.
این کارشناس بهداشت با بیان اینکه برخی در زمینه برخورد با دستفروشان بحث
بیکاری را پیش کشیدهاند، گفت: بیکاری به جای خود مشکل بزرگی است، اما نمیتوان
سلامت مردم را به خاطر بیکارنشدن عدهای به خطر انداخت.
وی تصریح کرد: ما هم با بیکار شدن این افراد موافق نیستیم و از شهرداری خواستهایم
تا مکانی برای فعالیت دستفروشان تهیه کرده و تسهیلات مناسب بدهد تا
افراد تمایل به فعالیت در این اماکن داشته باشند.
خدادادیان بیماریهای مشترک انسان و دام مانند تب مالت، سیاه زخم، تب کریمه
کنگو و کیست هیدراتیک را از جمله خطرات خوردن جگرهای عرضه شده از سوی دستفروشان
عنوان کرد.
وی تصریح کرد: بیماریهای انگلی و بیماریهای کبدی هم از دیگر خطرات خوردن این
محصولات است.
وی با بیان اینکه احتمال آلوده بودن این جگرها به انگل فاسیولا نیز وجود دارد،
گفت: این انگل بعد از مدتی موجب بیماری زایی شده و کبد را درگیر میکند که حتی میتواند
موجب از کار افتادن کبد و مرگ شود.
خدادادیان با بیان اینکه سیخهای جگر خیلی خوب روی آتش کبابی نمیشوند، گفت:
این امر موجب می شود تا انگلهای احتمالی موجود در مغز جگر با خام ماندن آن، زنده
بمانند و به بدن فرد مصرف کننده وارد شوند.
این کارشناس بهداشت گفت: سلامت گوشتهای مورد استفاده در جگرکیهای دورهگرد و
دکههای جگرکی تایید شده نیست و این احتمال وجود دارد که از گوشت دام مردار و
بیمار استفاده کنند.
خدادادیان تصریح کرد: حتی در صورت سالم بودن جگر و گوشت مورد استفاده،
باز هم به دلیل محیط نامناسب آمادهسازی سیخ های جگر و بهداشتی نبودن وسایل مورد
استفاده جهت آماده سازی جگرها باز هم خطر انتقال بیماریهای مختلف وجود دارد.
کارشناس مسئول بهداشت محیط شهرستان کرمانشاه خاطرنشان کرد: در برخی موارد
عوارض خوردن این نوع جگرها در بلند مدت بروز پیدا میکند.
این کارشناس بهداشت در همین راستا از همه افراد خواست تا حتما جگر و فرآوردههای
گوشتی را از مراکز معتبر تهیه کرده و از خرید این محصولات از دستفروشان جدا اجتناب
کنند و اظهار کرد: یک سیخ جگر ارزان قیمت ارزش این را ندارد که افراد سلامت خود را
به خطر بیندازند.