قهوه و چای غلیظ در زمان گرما و احتمال بروز گرمازدگی، باید محدود
شود
لیلا
رضازاده کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار
ایسنا، با اشاره به گرمازدگی که ناشی از افزایش دمای مرکزی بدن است، گفت: گرمازدگی
میتواند باعث از کار افتادن برخی از سیستمهای داخلی بدن شود و با علائمی از جمله
بالا رفتن حرارت بدن، قرمزی پوست، گرم و خشک شدن پوست، خشک و متورم شدن زبان، نبض
و تنفس تند، سردرد و سردرگمی، تهوع و حتی از دست دادن هوشیاری خود را نشان دهد.
وی فعالیت شدید جسمی و افزایش دمای محیط را از
عوامل تاثیرگذار بر بروز گرمازدگی دانست
این کارشناس تغذیه جلوگیری از
وقوع گرمازدگی را برای پیشگیری از آسیب به مغز و حتی نارسایی کلیه ضروری خواند و
تاکید کرد: افراد بالای 75 سال، نوزادان و کودکان، افراد مبتلا به بیماریهای مزمن،
افراد چاق، افرادی که کار شدید جسمی انجام میدهند و افرادی که به گرما عادت
ندارند، مهمترین گروههای در معرض گرمازدگی هستند.
رضازاده اولین اقدام برای فرد
گرمازده را انتقال وی به سایه و استفاده از دوش آب سرد اعلام کرد وی یادآوری کرد:
افرادی که دچار گرمازدگی شدهاند باید آب خنک حتی همراه با یک قاشق چایخوری نمک به
ازاء هر لیتر آب مصرف کنند. کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه خاطرنشان
کرد: سبک کردن لباس و افزایش گردش هوا در اطراف وی نیز برای فرد گرمازده مفید است.
و در خصوص تغذیه برای پیشگیری
از گرمازدگی نیز بیان کرد: بهترین نوشیدنی آب خنک همراه مقدار کمی آبلیمو است
وی مصرف عرقیات دارای تبع سرد
مانند کاسنی و بیدمشک را نیز مفید خواند و گفت: خاکشیر و خصوصا تخم شربتی که
توانایی جذب آب را دارد نیز برای پیشگیری از گرمازدگی مفید است.
رضازاده گفت: آبمیوه طبیعی
بدون قند نیز برای جلوگیری از گرمازدگی توصیه میشود.
وی با بیان اینکه چای و قهوه مدر هستند، مصرف آنها
را برای افرادی که در معرض گرمازدگی هستند مضر نداست.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت
شهرستان کرمانشاه تصریح کرد: از بین میوهها نیز میوههای آبدار مانند هندوانه،
خربزه و طالبی برای گرمازدگی مفید هستند