پروین کریمی کارشناس مسئول سلامت کودکان در خصوص تغذیه کودکان چاق به والدین توصیه کرد تغذیه کودک در شش ماه اول زندگی فقط با شیر مادر و تداوم آن تا دو سالگی باشد و مصرف روزانه صبحانه به عنوان یکی از سه وعده اصلی غذایی فراموش نشود.
همچنین مصرف روزانه حداقل دو میان وعده غذایی مناسب ، صرف غذا همراه خانواده و محدود کردن مصرف غذاهای آماده از دیگر پیشنهادات این کارشناس است.
وی در ادامه به ندادن شکلات و شیرینی به عنوان پاداش به کودک ، محدود کردن مصرف کره، سرشیر، خامه و سس مایونز، خودداری از مجبورکردن کودک به خوردن و آشامیدن و محدودیت درغذا خوردن در خارج از منزل نیز اشاره کرد.
کریمی ضمن بیان خودداری کردن از دادن غذا یا تنقلات هنگام تماشای تلویزیون و وادارکردن کودک به اتمام غذا ، یادآور شد مصرف غذاهای آماده و مصرف غذاهای چرب، سرخ شده و تنقلات پر کالری و پرچرب مانند سیب زمینی سرخ شده، چیپس، پفک، شکلات، کیکهای خامهای و شکلاتی، بستنی، شیر کاکائو و ... را محدود کنید .
وی در ادامه به نوشیدن آب یا دوغ کم نمک به جای نوشابه ، مصرف لبنیات کم چرب برای کودکان بزرگتر از دو سال ، مصرف میوه یا آب میوه تازه و طبیعی به جای آب میوه آماده و شربت توصیه کرد.
این کارشناس مسئول سلامت کودکان استفاده روزانه از سبزیهای تازه یا پخته و میوه تازه در برنامه غذایی کودک و مصرف غذاهای فیبردارمانند نان سبوسدار (نان سنگک)، بیسکویت سبوسدار، خشکبارومیوههای خشک، میوهها وسبزیهای خام رانیز موثر دانست و نیز در خصوص افزایش سطح فعالیت بدنی در کودکان چاق افزایش فعالیت بدنی روزانه کودک ، انجام فعالیت بدنی روزانه به مدت 60 دقیقه، تشویق کودک به پیاده رفتن به مدرسه و استفاده از پله به جای آسانسور را پیشنهاد کرد.
کریمی در پایان تشویق کودک به انجام ورزشهایی مانند دوچرخه سواری، دویدن و شنا، استفاده از مشارکت کودک در انجام کارهای روزمره منزل مانند نظافت خانه، تشویق کودک به بازی با سایر کودکان و محدود کردن سرگرمیهای غیرفعال مانند تماشای تلویزیون یا بازیهای کامپیوتری به کمتر از 2 ساعت در روز را برای افزایش سطح فعالیت بدنی کودک بسیار مفید و مؤثر دانست.