معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه: بیماریهای غیرواگیر خصوصاً بیماریهای ناشی از تغذیه از جمله چاقی، گرسنگی، سرطان، دیابت، قلبی و عروقی و فشار خون سهم بزرگی از مرگ و میر در جهان را به خود اختصاص داده است که کشور ما نیز در این زمینه با مشکلات بزرگی دست به گریبان است.
دکتر امید عبدی در سخنرانی پیش از خطبه های نمازجمعه روز گذشته خود درج نشانگر رنگی تغذیه ای(چراغ راهنمای تغذیه ای) را گامی موثر به منظور افزایش آگاهی مصرف کننده دانست و تصریح کرد: کاهش مصرف نمک، قند، و چربی در تولید محصولات غذایی علاوه بر کاهش بیماریهای غیر واگیر، هزینه دارو و درمان مردم را کاهش داده و در نتیجه به بهبود اقتصاد خانواده ها، اقتصاد جامعه و افزایش طول عمر و بهبود کیفیت زندگی می انجامد.
وی یکی از دغدغه های اصلی مردم دنیا در خصوص تأمین غذا را تغییرات آب و هوا، کاهش نزولات آسمانی و منابع آب زیر زمینی و رشد جمعیت عنوان کرد و گفت: ضایعات و هدر رفت مواد غذایی در دنیا و اثرات تخریبی آن بر طبیعت و اقتصاد معضل بزرگی است که نیاز به برنامه ریزی کلان دارد.
دکتر عبدی به سیاست های کلان نظام و برنامه های راهبردی وزارت بهداشت مبنی بر چشم انداز 20 ساله کشور و دغدغه های مقام معظم رهبری در سال (اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل) مبنی بر حمایت از تولیدات داخلی و مبارزه با قاچاق کالا خصوصاً کالای سلامت محور و اصلاح الگوی غذایی جامعه اشاره کرد و افزود: اصلاح الگوی تغذیه برای علاوه بر تامین سلامت مردم بر روند رشد اقتصاد جامعه نیز تاثیر می گذارد.
او درج برچسب اصالت و سلامت بروی کالاهای سلامت محور وارداتی را نیز ابزار مهم دیگری جهت اطلاع رسانی به مصرف کنندگان و سازمان های نظارتی برشمرد و گفت: مبارزه با قاچاق کالا خصوصاٌ کالای سلامت محور یک وظیفه اخلاقی و شرعی است و به مردم توصیه می کنیم برای حفظ سلامت خود و خانواده خود به هیچ وجه کالای سلامت محور قاچاق استفاده نکنند زیرا هیچ نظارتی بر تولید و نگهداری آنها صورت نمی گیرد و برای خرید محصولات وارداتی حتما به برچسب اصالت و سلامت کالا دقت و توجه نمایند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ترویج و معرفی نشان ایمنی و سلامت و ایجاد رقابت مثبت در صنایع تولیدی و بهترین شاخص جهت شناسایی مواد غذایی داخلی برتر برای مصرف کنندگان دانست و گفت: این نشان به فرآورده غذایی و آشامیدنی ایمن و سالمی که الگوی سلامت و ایمنی را رعایت نموده باشند اعطاء می شود و این موضوع باعث بهبود کیفیت تولیدات خوراکی و آشامیدنی داخلی شده است.