کارشناس مسئول ایدز و بیماریهای آمیزشی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اظهار کرد: طی چند سال گذشته 60 مادر آلوده به HIV در استان با روشهای مراقبتی و درمانی صاحب فرزندان سالم شدهاند.
به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه کرمانشاه، علی کماسی درجمع خبرنگاران با بیان اینکه ترس از بیماری HIV بزرگترین چالش در زمینه شناسایی بیماران مبتلا به HIV است، گفت: متاسفانه ترس جامعه از این بیماری موحب شده تا بیماران تمایلی به ابراز بیماری خود نداشته باشند.
وی افزود: از طرفی اَنگی که نسبت به این بیماری در جامعه وجود دارد در این زمینه مزید بر علت شده است.
کماسی با بیان اینکه بنا به برنامه سازمان جهانی بهداشت تا سال 2020 باید 90 درصد بیماران HIV شناسایی شده و 90 درصد بیماران شناسایی شده تحت درمان قرار گیرند، گفت: متاسفانه ترسی که از این بیماری در جامعه ما وجود دارد موجب شده تا در راه تحقق این هدف تا حدی دچار مشکل شویم.
کارشناس مسئول ایدز و بیماریهای آمیزشی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، افزود: از طرفی بیماران شناسایی شده به دلیل مواردی از جمله اعتیاد و ناامیدی تمایلی به درمان ندارند.
کماسی عدم شناخت صحیح مردم از این بیماری و راههای انتقال آن را مهم ترین عامل ترس از بیماری عنوان کرد و افزود: این بیماری تنها از طریق استفاده از خون و فرآوردههای خونی آلوده، ارتباط جنسی و ازمادر به جنین در هنگام بارداری، زایمان و شیردهی قابل انتقال است.
وی تصریح کرد: ویروس HIV تنها در خون و مایعات بدن زنده است و در یک قطره خون آلوده در خارج از بدن تنها شش ساعت زنده میماند.
کماسی افزود: این ویروس به هیچ عنوان قابلیت انتقال از طریق اشک، بزاق، عرق، ادرار و مدفوع را نداشته و همچنین به هیچ عنوان از طریق آب و غذای مشترک، روبوسی، شنا و نیش حشرات نیز قابل انتقال نیست.
این مسئول یادآور شد: یک زمان طلایی برای افراد آلوده به ویروس وجود دارد بصورتی که اگر افراد تا 72 ساعت بعد از احتمال آلودگی به ویروس به پایگاههای بهداشتی مراجعه کرده و دارو دریافت کنند، تا 98 درصد احتمال ابتلا به ویروس در آنها کاهش مییابد.
وی اظهار کرد: در همین راستا از معتادان تزریقی که به تازگی تزریق مشترک داشته و احتمال آلودگی میدهند و نیز افراد دارای رفتارهای پرخطر میخواهیم ظرف 72 ساعت از احتمال آلودگی حتما برای آزمایش و دریافت دارو اقدام کنند تا مانع ابتلای آنها به ویروس HIV شود.
کماسی تصریح کرد: در حال حاضر آزمایش HIV بصورت رایگان و محرمانه تنها ظرف مدت 20 دقیقه انجام شده و نتیجه هم در همان زمان به بیمار اعلام می شود.
وی با اشاره به کشف واکسن ایدز، گفت: در حال حاضر این واکسن در بخشی از قاره آفریقا و کشور تایلند آزمایش شده که نتایج آن در سالهای آتی اعلام خواهد شد و امیدهای فراوانی برای نتیجه بخش بودن آن وجود دارد.
این مسئول با بیان اینکه بیماران آلوده به HIV با شناسایی و درمان به موقع میتوانند زندگی عادی داشته باشند، گفت: درصورت درمان، این بیماران میتوانند حتی تشکیل خانواده داده و صاحب فرزند شوند.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون 60 مادر آلوده به HIV در استان از طریق شناسایی و درمان به موقع توانستهاند صاحب فرزندانی سالم شوند.
خبرنگار: 3