معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: اجرای طرح خرید نیمه متمرکز دارو در شهر کرمانشاه طرحی بسیار موفق است و دستاوردهای بزرگی را از نظر مالی و خدمات دارویی برای دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به ارمغان آورده است.
دکتر امید عبدی در اولین همایش ارتقای سلامت اداری و مقابله با فساد که در روز دوشنبه بیست و دوم آذر ماه در آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو برگزار شد گفت: این طرح که با شعار اقتصاد مقاومتی ، اقدام و عمل، با تأیید وزارت بهداشت و هیأت امنای دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه و با هدف حمایت از تولیدات داخلی و نیز مبارزه با فساد مالی و صرف جویی در بیت المال آغاز به کار کرد که در سال 95 موجب شد حدود 10 میلیارد تومان در بودجه بیت المال صرفه جویی به عمل آید.
وی گفت: متاسفانه برخی از دستگاههای نظارتی با نظرات غیر کارشناسی از سوی کارشناسانی که هیچگونه تخصص و آگاهی در زمینه دارو و درمان ندارند سعی دارند روند بسیار شفاف و اثربخش این طرح را زیر سؤال ببرند.
دکتر عبدی با اشاره به اینکه تغییر نیازمند خلاقیت و نوآوری و جسارت است افزود: همواره نوآوری با مخالفت عده ای مواجه میشود. بهتر است اینگونه افراد به جای سنگ اندازی با مطالعه دقیق آثار و نتایج این طرح به ثمرات مثبت آن برای مردم و دانشگاه علوم پزشکی توجه نمایند.
قوانین حاکم بر قاچاق کالای سلامت محور بازدارنده نیست
وی همچنین در ادامه سخانش با اشاره به موضوع قاچاق کالای سلامت محور گفت: متأسفانه قوانین و احکامی که برای جرائم قاچاق صادر می شود بسیار قدیمی است و اثر بازدارندگی ندارد.
دکتر عبدی افزود: متأسفانه تقاضا برای خرید محصولات قاچاق و تقلبی در سطح جامعه بسیار زیاد است که این خود باعث رونق قاچاق می شود.
معاون غذا و داروی دانشگاه اظهار داشت: در سال گذشته چند نفر برنج های آلوده را وارد کشور کردند که سلامتی کل مردم جامعه را به خطر انداختند و معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه یکی از معدود ارگانهایی بود که علی رغم فشارهای زیادی که از جهات مختلف وارد می شد مقابل عرضه آن به بازار ایستاد که هنوز هم این فشارها ادامه دارد .
دکتر عبدی عنوان کرد: ماباید بیانات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در زمینه قاچاق را به عنوان فصل الخطاب، سر لوحه کار خود قرار دهیم و کالای سلامت محور قاچاق اعم از دارو ، مواد خوراکی، آرایشی و بهداشتی و تجهیزات پزشکی را سریعاً امحاء کنیم.
وی با اشاره به اینکه ابزارهای تشخیص تقلب در کشور ما به روز نیست خاطر نشان کرد: تنوع تقلب ها بسیار بیشتر از قبل شده و ما به ابزارهای تخصصی تر برای این گونه تقلب ها نیاز داریم که امیدواریم دولت با تأمین منابع به سمت تهیه این ابزارها پیش برود.
وی وظیفه کارشناسان حوزه قاچاق کالای سلامت محور را بسیار سنگین و مخاطره آمیز عنوان کرد و افزود: باید برای دانشگاهها ساختار تشکیلاتی منسجم و کارآمدی دیده شود و کارشناسان و بازرسان به عنوان ضابطین قضایی شناخته شوند.
دکتر عبدی با اشاره به اهمیت آموزش و اطلاع رسانی در زمینه قاچاق حوزه سلامت گفت: متأسفانه ما آموزش در این حیطه را از سنین بالا شروع می کنیم که بازدهی بسیار کمی دارد . بهتر است به کودکان از دوران پیش دبستانی و دبستان تفهیم کنیم که قاچاق چیست و چه خطراتی برای سلامت آنان دارد.