بر پایه نتایج طرح تحقیقاتی بررسی " آثار ضد میکروبی عصاره جفت میوه بلوط جهت جلوگیری از فساد ماهیان" که توسط دکتر احسان صادقی در معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کرمانشاه انجام شد عصاره جفت گیاه بلوط می تواند از رشد باکتری ها و نیز اکسیداسیون چربی جلوگیری نماید.
مطابق نتایج حاصله با مقایسه گروه کنترل با تیمارهای حاوی عصاره در روزهای مختلف نگهداری مشخص گردید غلظت های مختلف عصاره آبی و الکلی بلوط در روزهای 9-18 توانسته اند بخوبی از رشد میکروبی و اکسیداسیون در شوریده و قزل آلا جلوگیری نمایند .
بر این اساس عصاره بلوط در روز 6 قادر به کاهش قابل توجه میزان PV در شوریده و PV و TBA در قزل آلا نبود اما میزان بار باکتریایی را بطور چشم گیری نسبت به گروه فاقد عصاره کاهش داد .
گفتنی است TVB-N شاخص خوبی برای تعیین کیفیت ماهی های تازه و منجمد است زیرا با فعالیت اندوژنوز آنزیم ها و رشد باکتریایی در ارتباط است.
جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجاکلیک کنید.