مدیر گروه سلامت محیط استان به بهانهروز جهانی بهداشت محیط (26 سپتامبر مصادف با چهارم مهر ماه) طی گفتگویی با روابط عمومی دانشگاه به نقش اساسی و مهم بهداشت محیط درتامین،حفظ و ارتقای سطح سلامت جامعه اشاره کرد و گفت: نقش نظارتی بازرسان بهداشت محیط در راستای حفظ وارتقای سلامت موادغذایی ، آب آشامینی ،بهسازی محیط روستا ،بهداشت ومحیط زیست، بسیار حائز اهمیت وتعیین کننده ارتقای سطح سلامت عمومی جامعه است.
مهندس امیر کرمی با بیان اینکه این روز نقطه عطفی در برنامه های بهداشت محیط محسوب می شود و میتواند تلاشی دیگر برای آماده سازی عمومی و جلب همکاریهای بین بخشی و حمایت مسئولین باشدگفت: روز سلامت محیط همچنین فرصتی است برای بازنگری و مرور عملکردها و تعیین و تصحیح برنامه ها و اهداف بهداشت محیط به منظور ارج نهادن به این رسالت مهم می باشد.
وی با اشاره به اینکه حفظ تندرستی و رهایی از بیماری یکی از مهمترین مسائلی است که همواره در طول تاریخ ، فکر بشر را بخود مشغول نموده است گفت: با پیشرفت علم و دانش و شناخت عوامل بیماری زا و تاثیر آن بر تندرستی ، انسان آموخت که باید در محیط پاکیزه و سالم زندگی کند و از آنچه سلامتی او را بخطر می اندازد اجتناب نماید .
مهندس کرمی افزود: در این میان آنچه بیش از همه در برقراری و حفظ این امنیت و آسایش خاطر رخ می نمایاند، فعالیتهای مجدانه بهداشت محیط نقشی بسیار حائز اهمیت وبی بدیل در ارتقاء سلامت آحاد جامعه ومحیط زیست دارد .
وی مهندسی بهداشت محیط در کشور را به عنوان یک فعالیت منسجم با قدمتی بیش از نیم قرن که منشاء اثرات زیادی در ارتقاء سلامت جامعه دارد دانست و گفت: این روز را به تمامی تلاشگران عرصه بهداشت محیط که با تمامی کاستی ها ، کمبود ها و مشکلات، خدمت به مردم را برگزیده اند تبریک عرض نموده و برای ایشان آرزوی موفقیت و تندرستی دارم.
کرمی با اشاره به احساس مسئولیت این تلاشگران برای دستیابی به سلامت عمومی گفت: فعالان این عرصه با تحقیق و پژوهش در زمینه های بهداشت محیطی و شرکت در فعالیت های اجرایی همچون بهسازی محیط، بازرسی مستمر از اماکن عمومی و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، کنترل بهداشتی آب و مواد غذایی،حضور بموقع ومداخله در شرایظ اضطرار و ... در دور افتاده ترین نقاط این استان با مشکلات دست و پنجه نرم می کنند،
مدیر گروه سلامت محیط استان در ادامه به بیان گوشه ای از مهمترین عملکردهای بازرسان سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به شرح زیر پرداخت :
179492مورد بازرسی بهداشتی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی
50730مورد صدور کارت تندستی جهت متصدیان مراکزواماکن
230مورد معرفی متخلفان بهداشت مواد غذایی به دادگاه
135مورد پلمب امکنه های غیر بهداشتی
2159مورد نمونه برداری از مواد غذایی
کشف،ضبط ومعدوم سازی207411 کیلوگرم ماد ه غذایی
13921مورد نمونه برداری میکروبی وشیمیایی از آب آشامیدنی صورت گرفته است.
3379مورد بازدید از سامانه های آبرسانی شهری و روستایی به منظور کنترل آب مناطق شهری و روستایی انجام گرفته است
1627مورد نمونه برداری وکلرسنجی آز استخرهای شنا
دریافت وپیگیری 1683 موردشکایات مردمی از طریق سامانه 190
جلب مشارکت خیرین سلامت استان برای اولین بار در کشور جهت بهسازی و بهداشتی نمودن سرویس های بهداشتی
جلب مشارکت و اخذ اعتبار از کارخانجات خصوصی جهت اجرای پروژه های بهسازی محیط روستایی
جلب مشارکت ادارات مرتبط با برنامه های توسعه ای روستا یی.
اجرای طرح روستای سالم و توسعه پایدار برای اولین بار در کشور و برگزاری سه جشنواره روستای سالم در سطح استان
نظارت بر اجرای عملیات سمپاشی ابقایی در مناطق زلزله زده 8055292 مترمربع
نظارت بر اجرای عملیات مه پاشی در مناطق زلزله زده 2505222 مترمربع
نظارت بر اجرای عملیات جونده کشی در مناطق زلزله زده 10712691 مترمربع