اخبار

چه کنیم در زمان روزه داری "تشنه" نشویم؟

چه کنیم در زمان روزه داری "تشنه" نشویم؟


یک کارشناس تغذیه معتقد است، با رعایت برخی نکات تغذیه‌ای می توان تا حد زیادی از تشنگی در طول مدت روزه داری کم کرد.

علی اشرف رشیدی در گفت و گو با خبرنگار سرویس «اجتماعی» ایسنا منطقه کرمانشاه، با بیان اینکه روزه داری در روزهای بلند و گرم سال احتمال تشنگی و گرسنگی را افزایش می دهد، گفت: در این بین تشنگی آن هم به مدت چندین ساعت می تواند اذیت کننده باشد، اما راه هایی وجود دارد که میتواند این احساس تشنگی را در طول مدت روزه داری به حداقل برساند.

وی افزود: در گام اول برای تامین آب بدن، نوشیدن شش تا هشت لیوان مایعات در فاصله افطار تا سحر ضروری است، البته این حجم مایعات لزوما نباید آب باشد و مصرف شیر، چای، دوغ و ... هم جزو آن محسوب میشود.

رشیدی خاطرنشان کرد: نوشیدن دوغ در وعده سحر توصیه نمی‌شود، چرا که موجب تشنگی فرد در طول مدت روزه داری می شود.

این کارشناس تغذیه بر استفاده از سبزیجات و انواع میوه به مقدار زیاد در وعده سحر تاکید کرد و افزود: استفاده ازاین خوراکی‌ها که بخش عمده آنها از آب تشکیل شده می‌تواند در رفع تشنگی در طول مدت روزه‌داری موثر باشد.

وی خواب بعد از سحر را مناسب ندانست و توصیه کرد: افراد بعد از صرف وعده سحری نخوابیده و یا حداقل مدت زمانی را بیدار بمانند، چرا که خواب بلافاصله بعد از وعده سحری تشنگی و گرسنگی به همراه دارد.

رشیدی همچنین جهت پیشگیری از تشنگی در طول مدت روزه توصیه کرد: افراد در وعده سحر از نوشیدنی خاک شیر یا شربت آبلیمو کم شیرین استفاده کنند.

وی افزود: مصرف چای در وعده سحر توصیه نمی شود، چرا که این نوشیدنی مدر (ادرار آور) است و می تواند موجب کم آبی بدن و ایجاد احساس تشنگی در فرد شود.

این کارشناس تغذیه مصرف غذاهای سرخ کردنی و حجیم در وعده سحر را هم مناسب ندانست و افزود: این غذاها نیز عطش فرد در طول مدت روزه را افزایش می‌دهد.
۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ ۰۸:۵۶

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید