اخبار

پیام های بهداشتی تغذیه به زائرین اربعین حسینی

پیام های بهداشتی تغذیه به زائرین اربعین حسینی

  از خوردن سالاد و سبزیجات خام و نپخته خودداری کنید.

  از مصرف لبنیات غیرپاستوریزه به ویژه پنیر و کره و شیر محلی غیرپاستوریزه خودداری کنید.

  قبل از مصرف مواد غذایی کنسرو شده 20 دقیقه آنها را بجوشانید و به علائمی مانند کنسروهای بادکرده، زنگ زده، سوراخ شده و کنسروهایی که مواد داخل آن بوی نامطبوع دارند توجه داشته باشید.

  مصرف غذاهای آبکی (انواع خورش ها) را محدود کنید زیرا سریعتر فاسد می شوند چون میکروبها و باکتریها در فضای مایع، محیط مناسبتری برای رشد و تکثیر دارند.

  غذاهای پخته شده نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط نگهداری شود و بیشتر از یکبار نباید گرم شود

  میوه ها را قبل از مصرف با دقت با آب سالم شستشو دهید و حتما پوست آنها را جدا کنید.

  به دلیل گرمی هوا و جلوگیری از مسمومیت و گرما زدگی از دوغ های پاستوریزه بسته بندی شده استفاده کنید. با خود کمی نعنا و پونه همراه داشته باشید و با دوغ مخلوط کرده و میل نمایید (نعنا و پونه خاصیت ضد عفونی کننده دستگاه گوراش را دارند)

  از ماست کم چرب و پاستوریزه ، لیموترش و یا آبلیمو همراه با غذایی که میل می کنید استفاده کنید.

  برای جلوگیری از کم آبی و یبوست مقادیر مناسبی آب (ترجیحا" آ ب بسته بندی) همراه داشته باشید..

  از مصرف یخ هایی که در شرایط غیربهداشتی و روی زمین نگهداری یا خرد می شوند خودداری کنید.

  برای مسواک زدن باید از آب سالم مانند آب بسته بندی شده و یا آب جوشیده استفاده کنید.

  از آب چشمه، نهر، رودخانه برای آشامیدن استفاده نکنید. آب باقیمانده در بطری ها را در پشت شیشه و زیر تابش نور خورشید قرار ندهید.

  از نوشیدن چای و مایعات داغ در لیوان های یک بارمصرف شفاف خودداری کنید.

  درطول راه ، به عنوان تنقلات، مقداری آجیل مثل نخودچی کشمش، خرما، انجیر خشک، گردو، بادام، پسته وفندق کم نمک و لیمو ترش بهمراه داشته باشید.

  به دلیل گرمای هوا از مصارف غذاهای حاوی نمک زیاد خودادری کنید. مصرف نمک زیاد باعث افزایش تشنگی و از دست دهی آب بدن می شود و می تواند شما را مستعد گرما زدگی کند.

  برای پیشگیری از گرما زدگی از شربت های خاکشیر و تخم شربتی استفاده کنید. (البته تا جایی که امکان دارد در خانه این شربت را تهیه کرده و به همراه داشته باشید. )

 از مصرف غذاهای پرچرب و شور خودداری کرده تا دچار بیماریهای گوارشی نشوید.

  شست و شوی قاشق و چنگال و سایرظروف مواد غذایی باید به خوبی انجام داده شود و در صورت امکان افراد حتما از قاشق های یکبار مصرف استفاده کنند.

 نباید غذاهایی که زود فاسد می شود را با خود ببرید. سالاد الویه، کباب، غذاهای حاوی کشک مثل کشک و بادمجان، ماهی و یا سس مایونز از این دسته مواد است.


گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه
۲۶ شهریور ۱۳۹۸ ۱۲:۳۳

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید