حدودا 1400 "عمود" می شود، مسافتی 80 کیلومتری میان دو شهر نجف و کربلا، مسیری که سالانه میلیونها زائر اربعین به عشق زیارت اباعبدالله آن را پیاده طی میکنند. پیادهروی در این مسیر طولانی نیازمند رعایت نکاتی است تا افراد بتوانند در کمال صحت و سلامت و با کمترین میزان خستگی آن را طی کرده و به مقصد نهایی خود برسند.
دکتر محمدباقر شمسی دکترای تخصصی فیزیوتراپی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا گفت: اولین نکته در بحث پیاده روی اربعین مربوط به نوع کفش و لباس است و مهمتر از آن میزان باری است که زوار در این مسیر با خود حمل میکنند.
وی تاکید کرد: تمام زوار باید پیش از شروع پیادهروی در این مسیر، حتما کفش و لباس استاندارد انتخاب کرده و حداقل میزان بار را به همراه داشته باشند.
وی افزود: بهترین کفش برای پیادهروی کفش اسپرت و ورزشی است، کفشی که بتواند به راحتی با حرکت پا خم و راست شود و پا در آن احساس راحتی کند.
دکتر شمسی تصریح کرد: در خصوص نوع لباس پیادهروی هم، شلوارهای نخی بهترین جنس هستند. لباسها باید گشاد و آزاد باشند و فرد هنگام پیادهروی در آن احساس راحتی کند.
این دکترای فیزیوتراپی "کوله پشتی" را بهترین نوع کیف برای پیاده روی اربعین عنوان کرد وافزود: کوله پشتی باید دارای بندهای پهن بوده و بصورت دو بندی حمل شود تا وزن بار بر دو طرف بدن تقسیم شود.
وی با هشدار نسبت به حمل بار سنگین در این مسیر طولانی، گفت: حمل بار سنگین با توجه به مسافت طولانی مسیر پیاده روی میتواند عوارض خطرناکی داشته باشد، بنابراین توصیه میشود وزن کوله پشتی حداکثر 10 تا 15 درصد وزن بدن افراد باشد. البته هرچه کوله پشتی سبکتر باشد قاعدتا بهتر است.
وی افزود: هنگام چیدن کوله پشتی هم باید وسایل سنگین در انتهای کوله پشتی قرار داده شود و تا حد امکان از حمل وسایل غیرضروری اجتناب شود.
این دکترای فیزیوتراپی با اشاره به استفاده برخی افراد از "چرخ دستی" برای حمل بار در این مسیر، گفت: استفاده از این وسایل قطعا از کوله پشتی بهتر است و توصیه میشود افراد در صورت امکان از چرخ دستی و کالسکه برای حمل بار استفاده کنند.
شمسی با بیان اینکه در پیاده روی عضلات بدن بصورت متناوب فعالیت میکند، گفت: این فعالیت اگر درست انجام شود کمتر از یکجانشینی افراد را خسته میکند، بنابراین توصیه ما این است که افراد در فواصل زمانیِ مناسب با توانِ خود، اقدام به پیاده روی کنند و هرجا احساس خستگی کردند حتما استراحت کنند.
وی یادآور شد: توان هرکس در انجام پیادهروی متفاوت است و برخی سریعتر و برخی کُندتر حرکت میکنند و افرادی که سریع میروند نیاز است جلوتر رفته و مدتی استراحت کنند تا سایر افراد گروه به آنها برسند، چرا که هرکس متناسب با سرعت و توان خود باید حرکت کند.
دکتر شمسی در خصوص مدت زمان پیاده روی نیز گفت: روز اول پیادهروی بدن سرد است، بنابراین توصیه میشود افراد مسافت کمتری طی کنند و در روزهای بعدی و با گرم کردن بدن میتوانند سرعت خود در پیادهروی را افزایش دهند، اما هر زمان که احساس خستگی کردند باید استراحت کنند.