اخبار

مردم محصولات فله‌ای مصرف نکنند

مردم محصولات فله‌ای مصرف نکنند

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با هشدار نسبت به مصرف موادغذایی فله‌ای گفت: براساس آزمایش‌ها و نمونه‌برداری‌های انجام شده میزان تقلب در این مواد بالا است و سلامت این مواد مورد تایید سازمان غذا و دارو نیست.

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ دکتر قباد محمدی روز سه شنبه در نشست خبری به مناسبت روز جهانی غذا در سرسرای اجتماعات معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان، با اشاره به محصولات فله‌ای موجود در بازار افزود: به عنوان نمونه ما آزمایش‌هایی از کره‌ و لبنیات فله ای در سطح عرضه در استان انجام داده‌ایم که بالای ۹۰ درصد در تولید این محصولات از روغن گیاهی استفاده شده و به اسم کره حیوانی به مردم می‌فروشند.

نننن

وی همچنین مثال زد که شیری که به صورت فله به مردم عرضه می‌شود به دلیل اینکه جوشانده می‌شود ارزش غذایی آن پایین می‌آید به صورتی که ارزش غذایی ۲ لیوان شیر فله‌ای معادل یک لیوان شیر پاستوریزه است که این مورد یک نمونه از تفاوت محصولات فله‌ای بانوع کارخانه‌ای آن است.

او خواستار فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی از طریق رسانه‌ها در ارتباط با عدم مصرف محصولات فله‌ای شد و گفت: این نوع محصولات چون اغلب به صورت زیرزمینی و دور از نظارت دستگاه‌های نظارتی تولید می‌شوند، سلامت آنها مورد تایید معاونت غذا و دارو نیست.

وی در ادامه با تاکید بر مصرف محصولات کارخانه‌ای از سوی مردم، گفت: این محصولات چون زیرنظارت سازمان غذا و دارو و سایر دستگاه‌های نظارتی است، اطمینان بیشتری دارد و حتی اگر تقلبی در آن پیدا شود سریع رسانه‌ای می‌شود و مردم در جریان قرار می‌گیرند.

آلودگی رب‌های فله ای بالا است

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه این نشست خبری همچنین خواستار خودداری مردم از مصرف رُب گوجه فرنگی فله‌ای شد و گفت: متاسفانه مصرف رب فله‌ای اکنون در استان خیلی زیاد است و به دلیل اینکه معلوم نیست از چه نوع گوجه‌هایی برای تولید رب استفاده می‌شود، مصرف آن را توصیه نمی‌کنیم.

دکتر محمدی همچنین به نمونه‌برداری از این نوع رب‌ها نیز اشاره کرد و افزود: نمونه‌هایی که از رب‌های فله‌ای غیرمجاز گرفته ایم و در آزمایشگاه آزمایش شده است بیشتر یا آلودگی میکروبی دارد یا افزودنی‌های غیرمجاز در آن مشاهده شده است.

وی با تاکید بر مصرف رب‌های کارخانه‌ای گفت: کارخانه‌های رب سازی موجود در استان که از سازمان غذا و دارو مجوز گرفته اند و زیر نظارت ما هستند به صورت مرتب هم در سطح عرضه و هم در خط تولید نمونه‌برداری می‌شود و ما سلامت آن را کامل تایید می‌کنیم.

روغن‌های فله‌ای سرطان زا است

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه سخنان خود به روغن‌های موجود در بازارهای استان نیز اشاره کرد و گفت: روغنی که در کارخانه‌های روغن سازی استان مانند نازگل و سایر کارخانه‌های روغن حیوانی تولید می‌شود به صورت مرتب آزمایش می‌شود و آزمایش‌های ۲ سال گذشته آنها که سلامت این محصولات را تایید می کند.

دکتر محمدی با تاکید بر مصرف این گونه روغن‌ها، افزود: این کارخانه‌ها به صورت مرتب زیرنظارت است و سلامت آنها کامل تایید می‌شود.

وی اما به روغن گیری‌های غیرمجاز در استان نیز اشاره کرد و گفت: روغن‌گیری‌هایی که در آن روغن کنجد، زیتون و سیاه دانه می‌گیرند اصلا مورد تایید ما نیست.

او توضیح داد که در این روغن‌ گیریها روغن اکسیده می‌شود و به سرعت رادیکال آزاد تولید می‌کند و سرطان‌زا است.

او با گرامیداشت ۱۶ اکتبر روز جهانی غذا، شعار این روز در ایران را «تغییر و اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقای سلامت» اعلام کرد و از رسانه‌ها خواست برای تحقق این شعار در راستای فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی به جامعه بیشتر تلاش کنند.

۲۳ مهر ۱۳۹۸ ۱۴:۲۱

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید