کم تحرکی نیز تاثیر چشمگیری در ابتلا به پوکی استخوان دارد زیرا تحرک کم منجر به کاهش تراکم استخوانی می شود
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: کم تحرکی و عدم تغذیه مناسب اصلی ترین عوامل ابتلا به عارضه پوکی استخوان هستند.
دکتر فرحناز کشاورزی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کرمانشاه، با اشاره به اینکه نامگذاری روز 28 مهر ماه به نام روز جهانی پوکی استخوان نشانه اهمیت بسیار بالای این بیماری و فراگیر بودن آن است، گفت: تراکم استخوانی بانوان از سنین نوجوانی آغاز می شود و در این سن بیشترین تراکم استخوانی در بافتهای استخوان خانمها وجود دارد، اما پس از شروع دوران یائسگی تراکم استخوانی کم می شود.
دکتر کشاورزی در ادامه تصریح کرد: علاوه بر روند طبیعی یاد شده، کم تحرکی نیز تاثیر چشمگیری در ابتلا به پوکی استخوان دارد زیرا تحرک کم منجر به کاهش تراکم استخوانی می شود.
وی گفت: در سمت دیگر علل ابتلا به این بیماری، تغذیه نقش بسیار مهمی را بر عهده دارد. بانوانی که از رژیمهای غذایی با کلسیم کم برخوردارند ضریب امکان ابتلا خود به پوکی استخوان را بالا می برند.
این متخصص زنان همچنین اظهار داشت: پرکاری تیروئید و استفاده غیر مجاز از برخی داروهای بالاخص داروهای کرتن دار نیز بستر ساز ابتلا به این بیماری در بانوان است.
وی انجام حداقل سه جلسه فعالیت 20 دقیقه ای ورزشی در طول هفته، جای دادن مواد حاوی کلسیم در رژیم غذایی، قرار گرفتن در معرض نور خورشید به منظور تولید ویتامین D، عدم زیاده روی در مصرف موادی نظیر قهوه و چای که کلسیم بدن را کاهش می دهند و عدم استفاده خود سرانه از داروها را به عنوان مهمترین راههای پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان عنوان کرد.
دکتر کشاورزی در خاتمه گفت: این عارضه مخصوصا خود را از سنین 60 به بالا نشان می دهد و مهمترین پیامد آن شکستگی خود بخودی استخوانهاست.