اخبار

موردی از ویروس «کرونا» در کرمانشاه مشاهده نشده است

موردی از ویروس «کرونا» در کرمانشاه مشاهده نشده است

رئیس گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: تا کنون هیچ موردی از ویروس «کرونا» در استان مشاهده نشده است.

کیوان خاصی در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه کرونا ویروس بیماری واگیردار تنفسی با قابلیت ایجاد همه گیری در جوامع انسانی است، اظهار داشت: این بیماری تاکنون ۳ بار به صورت خطرناک و کشنده در بین انسان‌ها اپیدمی شده است.

وی افزود: بار نخست در سال ۲۰۰۲ به نام سندرم حاد تنفسی سارس (SARS) در کشور چین و سپس در سال ۲۰۱۲ به نام سندرم نارسایی تنفسی خاورمیانه یا MERS در کشور عربستان سعودی به سرعت پخش شد که در نتیجه تعداد زیادی پس از ابتلاء به این ویروس جان خود را از دست دادند.

رئیس گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه بیان داشت: در جدیدترین همه گیری بیماری کرونا درسال ۲۰۲۰، نخستین مورد بیماری در ۳۱ دسامبر ۲۰۱۹ میلادی مصادف با دهم دی ماه سال جاری با عفونت شدید تنفسی در شهر ووهان( Wuhan ) استان هوبای کشور چین گزارش شد.

خاصی گفت: بر اساس آخرین آمار منتشر شده توسط سازمان جهانی بهداشت تا ششم بهمن تعداد بیماران شناسایی شده در دنیا ۲۰۱۴ مورد بوده که از این تعداد یک هزار و ۹۸۵ نفر در چین و بقیه موارد از کشورهای ژاپن، کره جنوبی، ویتنام، سنگاپور، استرالیا، مالزی، تایلند، نپال، آمریکا و فرانسه گزارش شده است.

این مسئول درباره علائم بالینی بیماری کرونا ویروس ادامه داد: تب بالای ۳۸ درجه سانتیگراد به عنوان بارزترین علامت بیماری، سرفه، گلو درد، تنگی نفس، آبریزش بینی، سردرد، علائم گوارشی از قبیل اسهال و درد شکم از جمله علائم این بیماری است.

وی با اشاره به دوره نهفتگی بیماری کرونا ویروس افزود: در صورت تماس با افراد بیمار و آلودگی به ویروس دو تا ۱۴ روز طول می‌کشد که علائم بیماری در فرد ظاهر شود.

خاصی درباره راه انتقال این بیماری گفت: تماس مستقیم با فرد بیمار از طریق ترشحات آلوده بیمار و راه تنفسی و تماس غیر مستقیم با اشیایی که با ترشحات تنفسی یا ترشحات بدن بیمار مبتلا به MERS آلوده شده باشند.

رئیس گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه درباره راه پیشگیری از ابتلاء به بیماری مذکور نیز تصریح کرد: پوشاندن دهان و بینی در هنگام سرفه زدن یا عطسه کردن با دستمال کاغذی که البته دستمال‌های مصرف شده باید پس از قراردادن در نایلون و گره زدن در سطل زباله انداخته شود، شستشوی مکرر دست‌ها با آب و صابون، پرهیز از دست دادن، روبوسی کردن و در آغوش گرفتن افراد و خودداری از تماس دست با چشم‌ها، دهان و بینی راه‌های پیشگیری از ابتلاء به بیماری کرونا ویروس هستند.

این مسئول با بیان اینکه باید حداقل یک متر از بیماران مبتلا فاصله گرفت، عنوان کرد: در صورت مشاهده علائم بیماری به نزدیکترین مرکز بهداشتی و درمانی مراجعه و از حضور در اجتماعات و ملاقات با دیگران اجتناب شود.

وی خاطرنشان کرد: تاکنون داروی اختصاصی و واکسنی جهت پیشگیری از بیماری کرونا کشف نشده و تنها به درمان حمایتی بیماران از قبیل حمایت تنفسی، سرم درمانی، استفاده از استامینوفن جهت کاهش تب بیماران و آنتی بیوتیک های وسیع الطیف اکتفا می‌شود.

خاصی با بیان اینکه خوشبختانه تاکنون هیچ موردی از بیماری کرونا در ایران گزارش نشده است، افزود: با توجه به وجود توریست‌ها و امکان انتقال بیماری کرونا حساس سازی و افزایش آگاهی درباره این بیماری ضروری است.

۸ بهمن ۱۳۹۸ ۱۲:۳۱

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید