یک طرح تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نشان داد مصرف ویتامین D با ایجاد سنگ کلیه در ارتباط نبوده و خطر آن را افزایش نمیدهند.
بر پایه نتایج این طرح تحقیقاتی تحت عنوان " بررسی مقایسه سطح سرمی ویتامین D در افراد مبتلا به سنگ کلیه و افراد سالم در مراجعین به کلینیک مهدیه کرمانشاه" که توسط دکترزهره برتنی با همکاری دکتر بهزاد حیدرپور،دکتر منصور رضایی و آرمین آشوری در معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کرمانشاه انجام شد مشخص گردید سطح ویتامین D با ایجاد سنگ کلیه در ارتباط نبوده و خطر آن را افزایش نمیدهند اگرچه سطح ویتامین D در گروه شاهد بطور معناداری بیش از گروه مورد بوده است.
بنابراین پیشنهاد می شود با آموزش تغذیه و اصلاح عادات بیماران مبتلا به سنگ،می توان میزان بروز و عود این بیماری را کاهش داد یا حداقل طول فاصله زمانی عود آن را افزایش داد .
گفتنی است با توجه به مشکلات درمان سنگ کلیه و هزینههای آن، توصیههای تغذیهای میتواند روشی آسان و کم هزینه جهت کاهش بار این بیماری بر فرد و جامعه باشد.
اهمیت انجام این مطالعه از این جهت است که اگرچه روش های بسیاری برای درمان سنگهای کلیه و مجاری ادراری ظهور کردهاند ولی همگی روی خود سنگ تمرکز دارند و نه جلوگیری از ایجاد سنگ . بنابراین بررسی بیشتر عوامل موثر بر ایجاد سنگ کلیه از اولویتهای لازم جهت پیشگیری از این بیماری است.
پایگاه نتایج پژوهشهای سلامت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کرمانشاه