اخبار

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه: احتمال اعمال محدودیت‌های کرونایی برای پایان هفته/ فعلا نیاز به افزایش مراکز 16 ساعته نیست

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه: احتمال اعمال محدودیت‌های کرونایی برای پایان هفته/ فعلا نیاز به افزایش مراکز 16 ساعته نیست

 رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه با بیان اینکه احتمالا برای تعطیلات پایان هفته دوباره محدودیت‌هایی خواهیم داشت، گفت: فعلا برای افزایش مراکز 16 ساعته احساس نیاز نکرده ایم.

دکتر محمودرضا مرادی در حاشیه جلسه امروز (24 خرداد) ستاد مقابله با کرونا، در جمع خبرنگاران درباره آخرین وضعیت شیوع کووید 19 در استان کرمانشاه، اظهار کرد: همانطور که طی چهار ماهه اخیر مشاهده کرده ایم، معمولا استان‌ها به نوبت وارد پیک و قله بیماری می‌شوند و کم کم بیماری در آنها فروکش می‌کند و کرمانشاه نیز هم اکنون در وضعیت روند صعودی بیماری قرار دارد.

وی با بیان اینکه با افزایش تعداد موارد بستری و موارد مرگ و میر در استان مواجهیم، ابراز امیدواری کرد ظرف دو تا سه هفته آینده روند بیماری در کرمانشاه نزولی شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه عبور از قله بیماری کرونا را نیازمند همکاری و مشارکت مردم دانست و اضافه کرد: هرچقدر قله پیک بیماری بالاتر برود، امکان ارائه خدمات به بیماران و تامین تجهیزات، تخت بیمارستانی، تخت ICU، پزشک و پرستار مورد نیاز دشوارتر خواهد بود.

دکتر مرادی گفت: باید سعی کنیم قله بیماری پهن‌تر شود، تا زمان بیشتری برای رسیدگی به بیماران داشته باشیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه تنها راهکار را رعایت موازین بهداشتی دانست و افزود: بر اساس اعلام وزارت بهداشت در فروردین ماه 80 درصد مردم پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کردند که متاسفانه این میزان اکنون به 20 درصد رسیده است.

وی با هشدار در خصوص افزایش موارد ابتلا در صورت عدم رعایت پروتکل های بهداشتی، اظهار کرد: چشم ما افزایش تعداد بیماران را می‌بیند، اما باور نمی‌کنیم.

دکتر مرادی تمام صحبت‌هایی که درباره ضعیف شدن کرونا و کاهش مرگ و میر آن مطرح می‌شود را رد و خاطرنشان کرد: این بیماری ناشناخته تظاهرات متعددی از جمله آثار ریوی، قلبی، پوستی، گوارشی و ... دارد و همین امر باعث می‌شود گاهی تناقضاتی بین گفته‌های پزشکان خصوصا نسبت به نظرات گذشته وجود داشته باشد.

بنا نداریم همه تخت‌های بیمارستانی را درگیر کرونا کنیم

وی در ادامه درباره وضعیت تخت‌های بیمارستانی درگیر نیز عنوان کرد: بر اساس آمار، اکنون 365 بیمار بستری کرونا در استان کرمانشاه داریم که این تعداد نسبت به سه هفته قبل حدود 200 نفر بیشتر است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه در برخی مواقع طی چند وقت اخیر ظرفیت تخت‌های بیمارستانی به حداکثر گنجایش خود رسیده، افزود: نباید فراموش کنیم ضریب اشغال تخت‌ها سیال است و ممکن است طی روز تغییر کند.

دکتر مرادی ظرفیت ابتدایی بیمارستان گلستان را 50 تخت اعلام کرد که اکنون به 70 تخت رسیده و گاهی این 70 تخت پر می‌شود و افزود: در بیمارستان فارابی نیز که هفته گذشته ظرفیت پر شد، دو بخش دیگر با ظرفیت 60 تخت اضافه کردیم.

وی با بیان اینکه قرار است از ظرفیت تخت‌های ICU بیمارستان طالقانی که مازاد و پیش از این تعطیل بود نیز برای بیماران کرونا استفاده شود، اضافه کرد: در صورت نیاز از تخت‌های بیمارستانی سپاه، نیروی انتظامی، ارتش، تامین اجتماعی و ... نیز استفاده خواهیم کرد.

دکتر مرادی خاطرنشان کرد: نمی‌توانیم تمام تخت‌های بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی را به بیماران کرونا اختصاص دهیم، زیرا هرچقدر از تخت‌های معمولی به بیماران کووید 19اختصاص دهیم، خدمت‌رسانی به سایر بیماران کمتر می‌شود که این امر به ضرر مردم است.

وی با بیان اینکه بیمارستان‌های معتضدی مربوط به زنان، طالقانی مربوط به تروما، امام خمینی(ره) مربوط به مسمویت، دیالیز و سوختگی، بیمارستان امام علی(ع) مربوط به قلب و بیمارستان امام رضا (ع) بیمارستان فوق تخصصی بخش‌های مختلف است، عنوان کرد: تلاش داریم این بیمارستان‌ها را درگیر نکنیم و عمدتا از ظرفیت سایر بخش‌ها استفاده کنیم.

دکتر مرادی با اشاره به اینکه بر اساس نقشه راه استان هزار تخت برای بیماران کووید 19 در نظر گرفته شده، اظهار کرد: تامین این تعداد تخت و تجهیز آن شرایط ویژه و اعتبارات قابل توجه می‌خواهد. برای مثال بیمارستان فارابی در حالت عادی یک دستگاه تولید اکسیژن داشت که برای شرایط ویژه بیماری کرونا سه دستگاه دیگر به ارزش پنج میلیارد تومان برای این بیمارستان تهیه کردیم و اکنون به دنبال دستگاه چهارم هستیم.

به 1200 تست کرونا در روز می‌رسیم

وی درباره وضعیت اخذ تست‌های تشخیص کرونا در استان نیز یادآوری کرد: جزو اولین دانشگاه‌هایی بودیم که تست کرونا را از بیمارن سرپایی آغاز کردیم و تاکنون روند اخذ نمونه و تست روند افزایشی داشته است.

این مسئول افزود: اگرچه تا کنون با فعالیت سه آزمایشگاه حدود 800 تست در روز انجام می‌شد، اما از همین هفته سه آزمایشگاه دیگر در استان فعال می‌شود و امیدواریم تعداد تست‌های روزانه حتی به 1200 مورد در روز هم برسد.

وی اظهار کرد: نکته‌ای که درباره تعداد تست‌ها وجود دارد روند تصائدی آن است، زیرا وقتی یک فرد بیمار شناسایی شود، حتی اگر بخواهیم فقط از خانواده وی تست بگیریم نیازمند چهار تست هستیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه درباره ازدحام در مراکز 16 ساعته نیز گفت: ازدحامی که اکنون وجود دارد به دلیل افزایش تقاضا برای تست است که با افزایش نمونه‌گیری‌های روزانه این ازدحام کاسته می‌شود.

وی افزود: فعلا در استان احساس نیاز نشده که تعداد مراکز 16 ساعته را افزایش دهیم.

دکتر مرادی اظهار کرد: میزان درخواست برای تست کرونا آنقدر قابل توجه بود که روز گذشته(جمعه 23 خرداد) دیگر از بیماران سرپایی تست نگرفتیم تا بتوانیم نمونه‌های قبلی را جواب بدهیم.

وی تاکید کرد: البته سیاست وزات بهداشت از این پس عمدتا بر نمونه‌گیری از افراد پرخطر از جمله افراد با سن بالا، بیماران قلبی، کلیوی و... متمرکز خواهد بود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه همچنین از تعطیلات پایان هفته در استان هم یاد کرد و ادامه داد: پیشنهاد دادیم محدودیت‌هایی مشابه آنچه که در دو هفته گذشته داشتیم اعمال شود که جزییات آن اعلام خواهد شد، اما احتمال اینکه محدودیت‌هایی برای روزهای چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه این هفته اعمال کنیم، وجود دارد.
۲۴ خرداد ۱۳۹۹ ۱۴:۵۱

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید