مدیر تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: ۲ نمونه از ماسکهای N۹۵ تولیدی در استان که زیر نظر معاونت غذا و دارو و توسط یکی از شرکتهای دانش بنیان عضو مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی با فناوری نانوتکنولوژی تولید میشود، در آزمون انجام شده توسط سازمان انرژی اتمی ایران موفق به کسب بالاترین راندمان حفاظتی شد.
دکتر شیرزادیان روز جمعه در گفتگویی با ایرنا افزود: این ماسک های تولید شده موفق به گذراندن استاندارد ماسک های با راندمان فیلتراسیون به ترتیب ۹۸/۵۸ درصد و ۹۹/۵۷ درصد برای ذرات بزرگتر و مساوی سه نانومتر شده که باتوجه به سایز متوسط حدود ۱۵۰ نانومتری ویروس کرونا شد.
او گفت: پروانه ساخت موقت ماسکهای مذکور که محصول شرکت دانش بنیان تحت مدیریت دکتر ارکان عضو هیات علمی و متخصص نانوتکنولوژی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه است در قالب تفویض اختیار وزارت متبوع، توسط معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه صادر شده است.
وی اظهارداشت: به استناد تاییدیه صادرشده توسط سازمان انرژی اتمی ایران که مرجع ارزیابی و آزمون خاص ماسکهای با راندمان بالا از جمله ماسکهای دسته R، N و P می باشد، ماسکهای ارزیابی شده تولیدی این شرکت دانش بنیان از این تاریخ به بعد تحت عنوان ماسکهای N۹۹ به مراکز درمانی و عندالزوم بازار معرفی و تحویل خواهند شد.
وی اضافه کرد: این موضوع یک دستاورد تقریبا بی نظیر در حوزه RESPIRATORY ماسکها در کشور تلقی می شود به گونه ای که سازمان انرژی اتمی کشور سفارش تعداد قابل توجهی از این ماسکها را برای کارکنان خود به شرکت تولیدکننده داده است.
مدیر تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه گفت: با برنامه ریزی، نظارت و پیگیری های صورت گرفته توسط حوزه معاونت غذا و داروی دانشگاه، خوشبختانه از اولین روزهای شیوع ویروس کرونا در استان کرمانشاه و کمبود ماسک در کشور، تولید این ماسکهای خاص تحت نظارتهای خاص کارشناسان مدیریت تجهیزات پزشکی دانشگاه آغاز شد و با ارتقاء روزافزون در اختیار کادر درمان دانشگاه قرار گرفت.
دکتر شیرزادیان افزود: در ساختار این ماسکهای ۶ لایه از نانو لایه های تولید شده با فناوری نانوتکنولوژی و همچنین در نمونه دیگر از لایه های کربن فعال استفاده شده است.
وی تصریح کرد: روزانه نزدیک به پنج هزار عدد از این نوع ماسک توسط ۲ شرکت دانش بنیان متعلق به ۲ دانشگاه مادر استان؛ دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه رازی تولید می شود که تمامی تولیدات این ۲ شرکت صرفا در اختیار مراکز درمانی قرار می گیرد.
وی افزود: توزیع ماسکهای باکیفیت و استاندارد از مهمترین دغدغه های رییس، معاونین ذیربط بخصوص معاونت غذا و دارو و مدیریت تجهیزات پزشکی دانشگاه بوده که با توجه به توزیع انواع ماسکهای غیراصلی در بازار، مسوولیت تامین و نظارت دانشگاه در این امر بسیار حایز اهمیت تر از شرایط معمول می باشد.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون ۲۵۰ هزار و ۴۵۸ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شدهاند و با فوت ۲۲۱ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان کرونا در کشور به ۱۲ هزار و ۳۰۵ نفر رسید.
سیما سادات لاری روز پنجشنبه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در کشور و موارد فوت ناشی از این ویروس بیان کرد: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۱۹ تیر ۱۳۹۹) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲ هزار و ۷۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۹۹۵ مورد بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۲۵۰ هزار و ۴۵۸ رسید.