اخبار

این بیماری زمین و زمان را از یادتان می‌برد!

این بیماری زمین و زمان را از یادتان می‌برد!


همه چیز با کمی حواس پرتی شروع می شود، بعد از مدتی مدام سوالات تکراری می پرسند، کم کم اسامیِ آدم ها و دور وبری‌هاشان از یادشان می رود و بعد از مدتی حتی نمی دانند کجا هستند و در چه زمانی به سر می برند. اینها همه نشانه های ورود به دنیایی است که همه چیز و همه کس را در آن فراموش می کنند، فراموشی که ابدی است و هیچ پایانی ندارد...

امروز (30 شهریور) روزجهانی "آلزایمر" است، بیماری‌ای که مثل خوره به جانِ حافظه‌ی آدم ها می افتد و آنقدر پیش می رود که زمین و زمان را از یادشان می برد، حالا این بیماری روز به روز در حال افزایش است و هرساله جمعیت بیشتری از سالمندان جهان را درگیر می کند.

دکتر پیام محمدی متخصص مغز و اعصاب در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه آلزایمر یک بیماری پیش رونده زوال حافظه است، گفت: این بیماری به تدریج باعث اختلال در حافظه و ارتباط میان سلولهای مغزی شده و از این طریق فرد کم کم دچار فراموشی و از دست رفتن حافظه می شود.

این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تصریح کرد: این بیماری تاجایی پیش می رود که فرد در اثر عوارض ناشی از بیماری جان خود را از دست می دهد، البته عمده بیماران از شروع علائم بیماری بطور معمول 10 تا 15 سال زنده می مانند.

دکتر محمدی اختلال حافظه را شایعترین علامت شروع آلزایمر دانست و افزود: در وهله اول ابتدا افراد دچار اختلالاتی در ابعاد مختلف حافظه می شند، مثلا برخی افراد را نمی شناسند، نمی‌دانند وسایلشان را کجا گذاشته‌اند و... و به تدریج با پیشرفت بیماری، علائم دیگری ظاهر می شود از جمله اینکه مدام سوالات تکراری می پرسند، اسامی افراد و اشیاء را به یاد نمی آورند، در جهت یابی دچار مشکل می شوند و اختلال تشخیص زمان و مکان پیدا می کنند و قضاوت و تصمیم گیری برایشان سخت می شود.

وی تصریح کرد: در مراحل پیشرفته تر بیماری، این بیماران از نشان دادن واکنش های سریع عاجز می شوند و خلق و خوی آنها دچار تغییر می شود و بعضا دچار توهم، بدگمانی، افسردگی، عدم اعتماد به دیگران و ... می شوند و در نهایت بعد از 10 تا 15 سال بر اثر عوارض ناشی از بیماری جان خود را از دست می‌دهند.

وی در تشریح برخی از این عوارض گفت: در مراحل پیشرفته تر بیماری، عمدتا بیماران دچار مشکلات بلع شده که در پی آن دچار سوء تغذیه و کمبود ویتامین می شوند، همچنین این بیماران دچار انواع عفونت های ریه و مشکلات گوارشی می شوند و همه این عوارض در نهایت موجب مرگ آنها می شود.

این متخصص مغز و اعصاب با اشاره به شروع آلزایمر در سنین بالای 65 سال گفت: کمتر از یک درصد موارد آلزایمر در سنین زیر 65 سال رخ می دهد و عمده موارد آن مربوط به سنین بالای 65 سال است.

وی افزود: 10 درصد موارد بیماری بین 65 تا 85 سال بروز پیدا کرده و در سنین بالای 85 سال احتمال ابتلا به 40 درصد می‌رسد.

محمدی با بیان اینکه هنوز علت دقیق بروز آلزایمر مشخص نیست، گفت: ارث و ژنتیک در بروز این بیماری نقش موثری دارند، اما تحقیقات نشان می‌دهد که برخی عوامل اکتسابی از جمله سابقه تروما و ضربه به سر، عدم ورزش، دیابت و سیگار تا حدی در بروز این بیماری نقش دارند.

وی افزود: همچنین تحقیقات نشان می‌دهد که زنان بیش از مردان به خاطر طول عمری که دارند به این بیماری مبتلا می شوند.

این متخصص مغز و اعصاب یادآور شد: همچنین بر اساس تحقیقات صورت گرفته افرادی که تحصیلات بالاتر دارند و نیز افرادی که در مشاغلی فعالیت دارند که نیازمند چالش ذهنی است و افرادی که کارهای فکری بیشتری انجام می دهند، کمتر در معرض ابتلا به آلزایمر قرار می گیرند.

محمدی با هشدار نسبت به جداسازی بیماران مبتلا به آلزایمر و نگهداری آنها در خانه سالمندان گفت: دوری از افراد و تنهایی و افسردگی وضعیت بیماری آنها را تشدید کرده و آنها را سریعتر با علائم پیشرفته بیماری مواجه می کند.

این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه داروی قطعی برای آلزایمر وجود ندارد، گفت: تنها با تجویز برخی داروها می توان روند پیشرفت آن را کُند کرد.
۳۰ شهریور ۱۳۹۹ ۱۰:۳۳

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید