سالیانه حدود 20 میلیون نفر در دنیا بر اثر بیماریهای میکروبی منتقله از غذا می میرند/ محصولات حیوانی در صدر فهرست علل
ترجمه یک طرح تحقیقاتی در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نشان داد بیماریهای میکروبی منتقله از غذا در دنیا سالانه حدود 20 میلیون نفر را به کشتن میدهد، که محصولات حیوانی در صدر فهرست علل آن قرار دارد.
بر پایه نتایجی از ترجمه طرح تحقیقاتی "نقش متخصصان سلامت در دامداری، تغییر اقلیم، و سلامت انسان" که توسط دکتر سیاوش وزیری متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری، استاد دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه انجام شد مشخص گردید بیماریهای میکروبی منتقله از غذا در دنیا سالانه حدود 20 میلیون نفر را به کشتن میدهد، که محصولات حیوانی به عنوان منشأ اصلی چربی های اشباع ، سبب بیماریهای قلبی-عروقی و تنها منبع کلسترول در صدر فهرست علل آن قرار دارد.
مطالعات مقایسه ای در این ترجمه نشان میدهد افرادی که رژ یمهای غذایی گیاه پایه دارند، نسبت به کسانی که چنین رژیم هایی ندارند معمولا وزنشان کمتر است .
در مطالعات دیگر ارتباط مشابهی بین بروز سرطان های کولون ،آندومتر ، پروستات و سرطان پستان با دریافت بیشتر گوشت و محصولات لبنی است و در مقابل، بسیاری از مطالعات نشان میدهد افرادی که رژ یم های گیاه پایه دارند خطر مرگ ومیر ویا پیشروی بیماریهای قلبی-عروقی ،بعضی سرطانهای خاص و چاقی را کاهش داده اند.
به نظر میرسد رژیم های سرشار از حبوبات، غلات کامل، میوه و سبز یجات، در برابر این بیماریهای مزمن محافظت کننده اند.
گفتنی است ترجمه این مقاله حاصل همکاری مؤسسه ی جایگزین های آزمایش روی حیوانات و دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه است.