رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: یکی از پیشرفتهترین دستگاههای سیتیآنژیوگرافی ۲۵۶ اسلایس ساخت کمپانی زیمنس آلمان برای بیمارستان امام رضا (ع) کرمانشاه خریداری شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه دکتر محمودرضا مرادی افزود: سیتی آنژیوگرافی؛ روش جدید تشخیصی برای بررسی شریانهای مختلف از جمله کرونری قلب بدون نیاز به آنژیوگرافی تهاجمی قلبی (روش رایج) است.
او گفت: این تصویربرداری چند دقیقه بیشتر طول نمیکشد و اطلاعات بسیار مفیدی درباره آناتومی و وضعیت ساختمانهای داخلی قلب، آنومالیهای مادرزادی و نیز عروق قلب به دست میدهد.
وی اظهار داشت: در مقایسه با روش آنژیوگرافی رایج که با کاتتریسم شریانی از طریق شریان فمورال(در کشاله ران) در آئورت و ورودی شریانهای قلبی و تزریق ماده حاجب به درون عروق کرونری انجام می شود، سی تی آنژیوگرافی قلبی به مراتب کمتر تهاجمی بوده و روش بسیار راحت تری برای بیمار است.
او تصریح کرد: تامین این دستگاه با مشارکت مالی بانکهای ملی، سپه و صنعت و معدن و حمایت استاندار کرمانشاه و با پیگیریهای تیم مدیریتی دانشگاه به ثمر نشسته است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه ارزش ریالی این دستگاه با ارز آزاد را نزدیک به ۴۵ میلیارد تومان ذکر کرد و گفت: این دستگاه در مرکز اینترونشنال آنژیوگرافی- رادیولوژی و استروک سنتر مجتمع بیمارستانی امام رضا(ع)، نصب و مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
دکتر مرادی افزود: این دستگاه در این سطح، در بخش دولتی استانهای غرب کشور یعنی همدان، لرستان، کرمانشاه، کردستان و ایلام وجود ندارد.
وی اضافه کرد: همچنین پیش از این تجهیزات تشخیصی درمانی بسیار پیشرفته و گرانبها یعنی یک دستگاه آنژیوگرافی بای پلین و یک دستگاه MRI سه تسلا در این مجتمع بیمارستانی نصب گردیده است.
او با تشکر از مدیران بانک های مذکور برای عطف توجه به تجهیز استان، این دستاورد مهم را که گامی در راستای ارتقاء شاخصهای تشخیصی درمانی استان است به یکایک همشهریان و پرسنل دانشگاه تبریک می گویم.
اطلاعات تخصصی در مورد سی تی آنژیو گرافی
مدیر نظارت بر تجهیزات و ملزومات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز در باره دستگاه سی تی آنژیو گرافی که بزودی در مجتمع بیمارستانی امام رضا (ع) کرمانشاه راه اندازی خواهد شد، گفت: این دستگاه پیشرفته ترین دستگاه سی تی آنژیوگرافی ۲۵۶ اسلایس دنیا مدل (SOMATOM Drive) ساخت کمپانی زیمنس کشور آلمان است.
دکتر «توریج شیرزادیان» افزود: در این روش تصویربرداری ماده کنتراست با پمپ مخصوص (انژکتور) از طریق آنژیوکت به داخل سیاهرگهای محیطی کوچک (معمولا راست) تزریق میشود. او گفت: همچنین در این روش بیمار هیچ دردی را حس نمیکند و معمولا نیاز به بستری نبوده و بیمار میتواند بعد از این پروسیجر به فعالیتهای روزمره خود ادامه دهد.
دکتر شیرزادیان افزود: اکنون مهم ترین و بیشترین استفاده ای که سی تی آنژیوگرافی دارد؛ در بیماری کرونری مهم در برخی افراد کم خطر از نظر درگیری کرونری است.
وی توضیح داد: سی تی آنژیوگرافی تنها محدود به عروق کرونر نیست، بلکه بررسی عروق مغزی - سرو گردن (در سکته های مغزی)، ریوی (در شک به آمبولی ریه)، شریان کلیوی (در نارسایی کلیه یا فشار خون بالا یا شک به تنگی شریان کلیه)، شریان های اندامی (در بیماری عروق محیطی یا آمبولی اندام) به راحتی با دقت بالا توسط این دستگاه انجام می شود.
او گفت: این دستگاه ۲۵۶ اسلایس با فناوری دوال سورس؛ دوال انرژی و با قابلیت بازسازی تا ۷۶۸ اسلایس می باشد.
به گفته وی، این سریعترین دستگاه ۲۵۶ اسلایس دنیا با بهترین رزولوشن زمانی تا ۷۵ میلی ثانیه است که امکان و قابلیت اسکن کودکان بدون نیاز به بیهوشی را فراهم میآورد.