توصیه های بهداشتی برای ایام سوگواری محرم.
توصیه های بهداشتی در ماه محرم
هیأت امناء مساجد و حسینیهها بر تهیه مواد اولیه غذایی بهداشتی و سالم در این ایام نظارت کنند و نکاتی نظیر استفاده از ظروف یکبار مصرف گیاهی، عدم نگهداری بیش از دوساعت غذا در محیط غیر مسقف و ظروف یکبار مصرف، رعایت نکات بهداشتی در هنگام پخت و پز و توزیع را مدنظر داشته باشند
در ماه محرم و با توجه به توزیع نذورات و مراسم عزاداری در مساجد، تکایا و هیأتها، توصیههای لازم بهداشتی از سوی رییس اداره نظارت بر اماکن محیط وزارت بهداشت اعلام شد.
مهندس سیدرضا غلامی گفت: هیأت امناء مساجد و حسینیهها بر تهیه مواد اولیه غذایی بهداشتی و سالم در این ایام نظارت کنند و نکاتی نظیر استفاده از ظروف یکبار مصرف گیاهی، عدم نگهداری بیش از دوساعت غذا در محیط غیر مسقف و ظروف یکبار مصرف، رعایت نکات بهداشتی در هنگام پخت و پز و توزیع را مدنظر داشته باشند.
وی افزود: اگر از سبزی خوردن و سالاد در نذورات استفاده میشود باید چهارمرحله سالمسازی شامل: شستشو، انگل زدایی، گندزدایی با مواد مجاز و شستشوی نهایی در مورد هریک از سبزیها، میوهجات و صیفیجات انجام شود.
وی با اعلام این که هنگام توزیع مواد غذایی توزیعکنندگان غذا نباید روی سفره راه بروند، گفت: هنگام کشیدن و توزیع غذا استفاده از دستکشهای یکبار مصرف ضروری است و متولیان این امور باید با مرکز بهداشت منطقه خود درخصوص دریافت کارت معاینه پزشکی برای مسئولان آشپزی و توزیع غذا هماهنگ کنند.
غلامی نظافت سرویسهای بهداشتی، عدم استعمال دخانیات، وجود مایع دستشویی و مایع صابون در سرویسهای نظافت را مورد تاکید قرارداد و اظهار داشت: مناطقی از حاشیه شهرها و برخی روستاها که آب شبکه لولهکشی ندارند، برای اطمینان از بهداشتی بودن آب با خانهها و مراکز بهداشت منطقه خود هماهنگ کنند تا برای تشخیص سلامت از آب نمونهبرداری شود.
به گزارش سلامتیران وی استفاده از روغنهای با ترانس زیر 10 و ترجیحاً زیر 5 را برای طبخ غذا متذکر شد و بیان داشت: استفاده از نمک یددار تصفیه شده و پخت غذا در محیط مسقف و عدم استفاده از ذغال و چراغ نفتی و گازوییل برای گرم کردن دیگها، کنترل کیفی سیستم حرارتی و گرمایی قبل از ایام محرم که با سوخت ناقص بکارگیری نشوند و نصب کپسول ضد حریق در جایگاههای آشپزی و تکایا سایر مواردی است که باید به رعایت آنها توجه ویژه داشت.