ویروس کرونا از نوع جهش یافته آن موسوم به انگلیسی همچنان به سرعت در استان کرمانشاه در حال انتشار است. براساس رنگبندی جدید که امروز چهارشنبه از سوی دانشگاه علوم پزشکی منتشر شد ۹ شهرستان استان در وضعیت قرمز، چهار شهرستان در وضعیت نارنجی و یک شهرستان در وضعیت زرد قرار دارد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، سرعت شیوع کرونای انگلیسی این روزها در استان کرمانشاه به اندازهای بالا رفته که احتمالا تا کمتر از ۱۰ روز دیگر کل استان در شرایط «قرمز» و محدودیت سراسری قرار گیرد؛ در حالی که به گفته مسوولان بهداشتی استان تنها با زدن ماسک میتوان براحتی چرخه ویروس را متوقف و از اعمال محدودیت هم خودداری کرد.
در آخرین روز سال ۱۳۹۹ تنها ۱۴۱ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان های استان کرمانشاه بستری بود اما بیتوجهی به هشدارها و توصیههای بهداشتی، کار را به جایی رسانده که در کمتر از ۲۰ روز، این آمار بیش از سه برابر شده و اکنون آمار بستری ها از ۴۵۰ بیمار هم گذشته است.
با قرمز شدن ۹ شهرستان از جمله کرمانشاه مرکز استان در روز چهارشنبه ۱۸ فروردین، آژیر قرمز کرونا در این استان به صدا درآمد تا بلکه تلنگری به برخی از افراد که به پروتکل های بهداشتی بی توجه هستند، باشد.
پیش بینی بستری شدن ۱۸۰۰ بیمار در استان
این در حالی است که به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، هنوز در آغاز «پیک چهارم کرونا» هستیم و اثر سفرها و دورهمیهای نوروزی در دو سه هفته آینده مشخص می شود.
دکتر محمودرضا مرادی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پیش بینی ما این است که در پیک چهارم کرونا تا هزار و ۸۰۰ بیمار در مراکز درمانی استان بستری شوند.
او گفت: بدیهی است که رسیدگی به هزار و ۸۰۰ بیمار بسیار سختتر از ۴۰۰ بیمار فعلی بوده و ممکن است ما را در تامین اکسیژن بیماران دچار مشکل کند و خدمات درمانی و پرستاری هم کاهش یابد.
دکتر مرادی، سرعت انتقال و بدحال شدن بیماران در پیک چهارم را بیشتر دانست و اظهار کرد: تنها در روز شنبه ۱۴۸بیمار و روز یکشنبه ۹۲ بیمار مبتلا به کرونا در استان بستری شده و تخت های بیمارستانی با سرعت در حال پر شدن است.
آنچنان که رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه بیان کرد، «سطح رعایت شیوه نامه های بهداشتی در استان به زیر ۵۰ درصد رسیده و مردم کرونا را جدی نمی گیرند.».
رنگ بندی کرمانشاه
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه هم درباره آخرین وضعیت شیوع کرونا در استان گفت: هم اکنون از ۱۴ شهرستان استان، ۹ شهرستان کرمانشاه، گیلانغرب، صحنه، هرسین، سنقر و کلیایی، کنگاور، اسلام آبادغرب، پاوه و سرپل ذهاب در وضعیت قرمز قرار دارند.
دکتر بهمن روشنی به ایرنا گفت: براساس رنگ بندی جدید شهرستان های جوانرود، روانسر، دالاهو و قصرشیرین در وضعیت نارنجی و شهرستان ثلاث باباجانی در وضعیت زرد قرار دارد.
این در حالی است که تا ابتدای نوروز امسال ۶ شهرستان استان در شرایط زرد و هشت شهرستان در وضعیت آبی بودند و هیچ شهرستانی نارنجی یا قرمز نبود.

کرمانشاه هم قرمز شد
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه هم با اشاره به اینکه «وضعیت نامطلوب است و مردم هشدارهای بهداشتی را رعایت نمی کنند»، گفت: این وضعیت باعث قرمز شدن ح شهرستان استان از جمله شهر کرمانشاه شد.
دکتر ابراهیم شکیبا افزود: تعداد تخت های ویژه بیمارستانی ۲ برابر شده اما وقتی تعداد بستری ها تنها در یک شب حدود ۱۰۰ نفر اضافه می شود، ظرفیت فعلی دیگر جوابگو نیست.
دکتر قباد محمدی، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی هم از افزایش ۱۰ برابری مصرف داروهای کرونا در استان خبر داد و گفت: مهمترین نکته در درمان بیماران کرونا مراجعه زودهنگام به مراکز درمانی است که متاسفانه بسیاری از افراد علائم بیماری را دارند، اما به این امید که به کرونا مبتلا نشده اند، به پزشک مراجعه نمیکنند و زمانی درمان را آغاز میکنند که ویروس ریه را درگیر کرده که این کار را برای بهبود سخت میکند.
راهی جز اعمال محدودیت نیست
با توجه به شیوع گسترده کرونای انگلیسی در استان و حرکت همه شهرستان ها به سمت وضعیت قرمز، به نظر می رسد محدودیت ها و تعطیلی ها با جدیت بیشتری اجرا شود و باز هم شاهد محدودیت های سراسری باشیم.
استاندار کرمانشاه در این باره تاکید کرد: محدودیت های جدید با جدیت اعمال میشوند زیرا حفظ سلامت مردم اولویت اصلی ما است.
«هوشنگ بازوند» افزود: در اسفندماه به طور میانگین ۶۶ نفر در مراکز درمانی استان بستری بودند ولی این آمار در فروردین ماه به شدت در حال افزایش است و راهی جز اعمال محدودیت بر تردد و کسب و کارها نیست.
مدیر ارشد استان در عین حال اظهار کرد: با آغاز پیک چهارم براساس یک نقشه راه که توسط دانشگاه علوم پزشکی تدوین شده است، عمل خواهیم کرد تا خسارت های اقتصادی کمتری به استان تحمیل شود.
در وضعیت نارنجی و قرمز علاوه بر محدودیت تردد برخی مشاغل نیز تعطیل می شوند. در شهرهای با رنگ نارنجی یا پرخطر سطح شغلی سه و چهار تعطیل است و در وضعیت قرمز یا خیلی پرخطر نیز همه مشاغل به جز موارد ضروری سطح یک تعطیل خواهد بود.
همچنین خروج خودروهای بومی از شهرستانهای نارنجی و قرمز و ورود خودروهای غیربومی به شهرستانهای نارنجی و قرمز ممنوع خواهد بود.
یک راهکار ساده و موثر
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: قرمز شدن وضعیت استان به معنی اعمال محدودیت ها و تعطیلی کسب و کارهاست؛ موضوعی که ما هرگز راضی به اجرای آن نیستیم اما راهکار ساده و موثرتری هم برای این مشکل وجود دارد ؛ اینکه مردم از ماسک استفاده کنند.
به گفته شکیبا «بنابر مطالعات صورت گرفته اگر ۹۵ درصد مردم از ماسک استفاده کنند، چرخه ویروس متوقف خواهد شد و دیگر نیازی به اعمال محدودیت نیست.»
شکیبا عنوان کرد: اگر نگران خانواده و عزیزان خود هستیم باید بدانیم که ویروس انگلیسی با بیمارزایی و شدت بیشتری همه سنین و حتی کودکان را مبتلا خواهد کرد؛ بنابراین برای حفظ سلامت و معیشت خود هم که شده، ضروری است از ماسک استفاده و فاصله اجتماعی را رعایت کنیم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز از کسانی که در ایام نوروز به مسافرت رفته اند، خواست که با توجه به احتمال ناقل بودن آنان، دست کم پنج روز درباره حضور در اجتماع و برخورد با دیگران احتیاط کنند.