خرما یکی از مواد خوراکی با ارزش غذایی بالا است که نباید از مصرف آن در سفرههای افطار غافل شد.
کارشناس نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه خرما بهترین غذا برای روزه داران در ماه مبارک رمضان است، گفت: احادیث و روایات زیادی داریم که در آنها به مصرف خرما سفارش شده که این موضوع نشان دهنده اهمیت و فواید مصرف این ماده غذایی در ماه مبارک رمضان است.
مهندس لاله مظفری افزود: روزه داران در بدو افطار بهتر است یک لیوان آب گرم یا چای کمرنگ همراه با یک عدد خرما بخورند چراکه خرما سبب کنترل اشتها و مانع از پُر خوری به هنگام افطار میشود.
وی خاطرنشان کرد: این ماده غذایی ارزشمند باعث بازیابی توانایی ذهنی وعضلانی، تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش اسید معده و یبوست میشود و سرشار از ویتامین و املاح معدنی است.
مهندس مظفری اظهار داشت: هر سه عدد خرما یک واحد میوه محسوب میشود، اما لازم است در مصرف زیاد خرما هم مثل سایر مواد قندی و شیرینی خوداری کرده و به میزان متعادل و سه عدد در طول روز استفاده شود.
این کارشناس نظارت بر مواد غذایی گفت: به شهروندان توصیه میشود از خرید خرمای فله ای، بدون بسته بندی، فشرده و له شده خودداری کنند چرا که این ماده غذایی اگر در دمای محیط نگهداری شود، مستعد آلودگی و انتقال عوامل آلوده کننده است.
وی افزود: خرما از جمله خوراکیهایی است که باید پیش از مصرف شسته شود تا از آلودگیهای احتمالی در زمان برداشت، بسته بندی و عرضه پاک شود.