دبیر کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، با بیان اینکه سویه جدید اُمیکرون زنگ خطری برای واکسننزدهها است، گفت: تمام دنیا به اتفاق به این نتیجه رسیدهاند که تنها راهکار موثر مقابله با این ویروس واکسیناسیون است پس نباید در این خصوص تردیدی داشت.
دکتر «حسین بیگلری» روز یکشنبه در برنامه زنده تلویزیونی بازتاب افزود: ما زندگی اجتماعی داریم، بنابراین نباید در تزریق واکسن تعللی صورت گیرد و باید حتما واکسن بزنیم تا آرامش داشته باشیم.
وی اظهار داشت: ویروس کرونا به سیستم ایمنی همه انسانها میتواند آسیب خیلی شدیدی وارد کند و از سد دفاعی بدن یک ورزشکار هم به راحتی عبور کند، لذا باید هر نوع باور اشتباه را کنار گذاشت.
دبیرکارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: در ۲ سال اخیر که ویروس کرونا همهگیر جهانی ایجاد کرده هر از چندگاهی این ویروس با ماهیت ژنتیکی خود دچار جهشهایی میشود.
وی اضافه کرد: این جهشها ژنتیکی میتواند براساس الفبای یونانی اسمهای مختلفی همچون آلفا، بتا، دلتا و سایر اسامی ایجاد کند.
بیگلری یادآور شد: از پنجم آذرماه در آفریقای جنوبی نمونه جدیدی شناسایی شده که قابلیت سرایت بالاتری دارد و چون هنوز دانش زیادی در این زمینه وجود ندارد نظریههای علمی زیادی منتشر شده است.
وی گفت: اما به طور کلی سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده که این بیماری قابلیت سرایت بالاتری دارد و برخلاف گونههایی دیگر که با آبریزش بینی، تب و از بین رفتن حس بویایی همراه بوده به شکل خستگی مفرط چند روزه و سردرد شدید خود را نشان میدهد.
دبیر کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: با توجه به اینکه در کشور آفریقای جنوبی ۲۴ درصد مردم واکسن تزریق کرده اند، بنابراین این ویروس در بدن افرادی جهش پیدا کرده که واکسن نزده بودند. چون واکسننزدهها بدنی مستعد برای جهش ژنتیکی ویروس دارند.
وی عنوان کرد: حتی اگر گونه جدید بتواند قابلیتهای جدیدی داشته باشد باز هم واکسیناسیون علیه کرونا سدی دفاعی و حفاظتی است.
بیگلری تاکید کرد: واکسیناسیون علیه کرونا را باید انجام دهیم با زدن واکسن ایمنی ۱۰۰ درصدی نداریم بلکه ایمنی بهتری داریم.
وی گفت: واکسن به تنهایی نمیتواند نقش حفاظتی داشته باشد همچنان باید تا پایان همهگیری کرونا در سطح دنیا، کشور، استان باید از ماسک استفاده کنیم از شرکت در میهمانی، شبنشینی، مجالس عزا و عروسی خودداری کنیم.
دبیر کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در پایان افزود: فعلا با خطر موجهای بعدی این ویروس همچنان مواجه هستیم و تا زمانی که ایمنی در سطح دنیا به حدی برسد تا این ویروس فروکش کند باید به ادامه مراقبتهای بهداشتی همچنان پایبند باشیم.