ویتامین B12 یکی از انواع ویتامینهای محلول در آب است که کمبود آن موجب بروز برخی از بیماریها میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: ویتامین B12 یکی از ویتامینهای محلول درآب و جزء ویتامینهای گروه B است، و در خون سازی بدن نقش مهمی ایفا میکند.
دکتر سید مصطفی نچواک با بیان اینکه این ویتامین از طریق غذا دریافت و وارد بدن میشود افزود: نکته مهم این است که بدن بواسطه کبد قادر به ذخیره سازی این ویتامین است.
این متخصص تغذیه ضعف، تپش قلب، تنگی نفس، رنگ پریدگی ، کم اشتهایی و اختلالات بینایی، مشکل راه رفتن، افسردگی و بعضی از تغییرات رفتاری را از دیگر نتایج کمبود این ویتامین عنوان کرد.
دکتر نچواک جگر، گوشت، ماهی، گوشت طیور، تخم مرغ و فرآوردههای لبنی را از منابع تامین ویتامین B12 عنوان کرد و گفت: کمبود این ویتامین بندرت اتفاق میافتد و با آزمایش خون این کمبود مشخص میشود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: سالمندان، افراد گیاهخوار، کسانی که جراحی معده انجام داده اند، مبتلایان به بیماریهای سلیاک، کولوم و لوپوس مستعدد کمبود این ویتامین هستند.
درمان کمبود ویتامین B12 بصورت خوراکی یا تزریقی است و باید پزشک آن را تجویز کند.