فشاری که خون در هر انقباض عضله قلب به دیواره سرخرگها وارد میکند فشار خون نام دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، یک متخصص قلب و عروق و فوق آنژیو پلاستیک گفت: اندازه گیری فشار خون در واقع میزان عبور خون از رگها و میزان مقاومت رگها در برابر خون در حین ضربان قلب است.
دکتر محمد روز بهانی با اشاره به اینکه در بسیاری از خانوادهها، فشار خون بالا یک بیماری ارثی و ژنتیکی است گفت: بالا بودن فشار خون موجب بروز عوارضی مانند بیماری قلبی، نارسایی کلیوی، تصلب شرایین، آسیبهای چشمی و سکته مغزی میشود.
وی افزود: نیاز است افراد از ۲۰ سالگی فشار خون شان را اندازه گیری کنند و اگر فشار آنها نرمال بود هر ۳ تا ۵ سال یکبار نسبت به پایش فشار خون خود اقدام کنند.
این متخصص قلب و عروق گفت: در حالت طبیعی باید میزان فشار خون باید کمتر از ۱۲۰/۸۰ باشد و در بیماران این میزان باید کمتر از ۱۴۰/۹۰۰ باشد.
روز بهانی رعایت بهبود عادات زندگی، ترک سیگار، کاهش وزن، ورزش کردن، پیاده روی حداقل یک ساعت، مصرف نکردن الکل، خوردن غذاهای کم نمک و کم چرب، مصرف زیاد ماهی را از اقدامات درمانی برای کاهش فشارخون بالا عنوان کرد.
بی توجهی به درمان مناسب برای فشار خون بالا میتواند منجر به آسیبهای قلبی، مغزی، کلیوی، ریوی و اختلال در گردش خون بدون هیچ علامت خاصی شود.