یک متخصص بیماریهای عفونی درتشریح علائم بیماری وبا گفت: برخی علائم هستند که نشانه خطر بوده و می تواند ظرف چهار تا 12 ساعت بیمار را از پا در بیاورد.
دکتر محمدحسین زمانیان در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه اسهال بارزترین نشانه ابتلا به وبا است، گفت: این نوع اسهال متفاوت از اسهال معمولی است و افراد باید به این تفاوت دقت داشته باشند.
وی افزود: اسهال در وبا حجیم و جهنده است و فرد احساس دل درد یا دل پیچه ندارد، همچنین در این نوع اسهال لکه خونی هم در اسهال دیده نمی شود.
این متخصص بیماری های عفونی با بیان اینکه اسهال در بیماری وبا مشابه "لعاب برنج" است، گفت: این اسهال بسیار شدید و متناوب است و فرد در ابتدای آن حالت بی حالی و ضعف ندارد.
دکتر زمانیان گفت: در کنار اسهال، استفراغ هم ممکن است جزو علائم وبا باشد که این استفراغ هم بدون حالت تهوع قبلی است.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خاطرنشان کرد: پس از مدتی از اسهال شدید و استفراغ، علائم دیگری مانند بی حالی و تشنگی شدید هم در افراد دیده می شود، همچنین در ادامه درصورت عدم درمان بیمار، فرد دچار علائم بی قراری شده و ضربان قلب بالا می رود.
دکتر زمانیان گفت: علاوه بر اینها پوست حالت ارتجاعی خود را به علت کم آبی از دست می دهد و اگر پوست فرد کشیده شود خیلی آهسته به حالت قبل برمی گردد که این نشانه کم آبی شدید بدن است.
این متخصص بیماریهای عفونی خاطرنشان کرد: وجود هریکی از این علائم نشانه ابتلا به فرم شدید وبا است که بسیار خطرناک بوده و می تواند فرد را ظرف مدت کوتاهی از پا دربیاورد.
وی تصریح کرد: با مشاهده این علائم افراد باید حداکثر ظرف دو تا سه ساعت خود را به مراکز درمانی برسانند و تحت درمان قرار گیرند، چرا که فرم شدید وبا می تواند یک فرد را ظرف چهار تا 12 ساعت و حداکثر 18 ساعت از پا در بیاورد.