نشست هماهنگی مراسم اربعین حسینی (ع) هشتم شهریورماه با حضور دکتر شکیبا معاون بهداشتی، دکتر حیدری فرماندار شهرستان قصرشیرین، دکتر رفیعی رییس اورژانس پیش بیمارستانی و دکتر آرش الماسی نماینده معاونت درمان در سالن جلسات فرمانداری برگزار شد و آخرین وضعیت ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به زائرین اربعین حسینی(ع) در دستور کار این جلسه قرار گرفت.
دکتر شکیبا معاون بهداشتی گفت: از ورودی به استان تا مرز خسروی ۱۷ مرکز جامع سلامت مجهز، آماده خدمت به صورت شبانه روزی می باشند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه وی اظهار داشت:۴۹۶ پزشک نیروی بهداشتی در فاز اول اعزام می شوند و در فاز دوم نیز ۳۰۰ نفر دیگر در صورت شلوغ شدن مرز (تردد زائرین) بر حسب نیاز فراخوان خواهند شد.
به گفته وی در مرز خسروی یک مرکز به صورت کانکس و اتاق سرد جهت بیمارانی که دچار گرمازدگی شوند و نیاز به درمان دارند، ایجادشده است و در مرکز خدمات جامع سلامت خسروی پزشک، آزمایشگاه جهت آزمایش نمونه ها، آزمایشگاه آب، داروخانه، ماما و چند تخت بیمارستانی جهت بیمارانی که نیاز به مراقبت دارند، آماده ارائه خدمت به زائران می باشد.
وی اظهار داشت: چهار پایگاه در پایانه مرز خسروی وجود دارد که دو پایگاه برای رفت و دو پایگاه برای برگشت زائرین آماده شده و مراقبین سلامت به صورت چشمی افرادی را که نیاز به ارائه خدمت دارند کنترل مینمایند.
به گفته او ویزیت پزشک و دارو برای بیماران و زوار اباعبدالله حسین (ع) کاملا رایگان و به صورت شبانه روزی می باشد.
دکتر شکیبا با بیان اینکه شرایط بسیار خوبی در مرز خسروی در مورد دسترسی آسان به مرکز ارائه خدمات بهداشتی ایجاد کرده ایم گفت: نظارت مستمر بر نظافت سرویس های بهداشتی در پایانه مرزی خسروی و پمپ بنزین ها و رستوان هایی که در مسیر راه کربلا قرار دارند، اعمال میگردد.
وی بیان کرد: انتظار دانشگاه این است که پسماند های جامد در مرز خسروی ساماندهی و در اسرع وقت جمع آوری شوند.
دکتر محمدی با بیان اینکه نذورات موکب ها باید به صورت کاملا بهداشتی توزیع گردد و کشتار دام باید در محلی کاملا بهداشتی انجام شود گفت: سلامت مردم و زائرین خط قرمز دانشگاه علوم پزشکی است و اجازه تخطی به کسی را نخواهیم داد.
همچنین دکتر حیدری فرماندار شهرستان قصرشیرین نیز بیان کرد:اقدامات خوبی در حوزه دانشگاه علوم پزشکی با کمک دکتر محمدی رییس دانشگاه و دکتر شکیبا معاون بهداشتی برای دسترسی بهتر و راحت تر زائران به خدمات بهداشتی درمانی صورت گرفته که جای تقدیر و تشکر دارد.
وی افزود: ذبح دام های سبک و سنگین باید در یک محل کاملا بهداشتی با نظارت کامل دامپزشکی انجام شود و دستفروشان و جمع آوری پسماند ها باید هرچه سریعتر در مرز خسروی تعیین تکلیف شوند.
به گفته وی بازدید بازرسان بهداشتی از فعالیت مراکز تهیه، توزیع و فروش موادغذایی و اماکن عمومی، سرویس های بهداشتی، منابع و شبکه های آبرسانی، موکب ها و ایستگاه های صلواتی، آشپزخانه های متمرکز تهیه غذا، نمازخانه ها، محل های اسکان زائرین ، پارکینگ ها بیش از بیش می شود و در مرز خسروی تیم های واکنش سریع باید مستقر شوند.