جای دنج و کوچکی است و هفت تخت ساده دارد، اما در همین جای کوچک هر روز معجزه می شود.
بیماران لاعلاج اینجا می آیند و پس از مدتی با معجزهای که در بدنشان رخ میدهد سالم و سرحال سرخانه و زندگیشان برمیگردند.
بیش از 70 بیماری در همین مکان کوچک درمان یا کنترل می شود، بیماری های صعب العلاجی که هرکدامشان به کابوسی وحشتاک می مانند. تالاسمی، سرطان خون، ام.اس، انواع بیماری های ضعف سیستم ایمنی و...
اینجا مرکز "پیوند مغز استخوان" است، جایی که با سلولهای کوچکی(سلولهای بنیادی) که در بدن همه ما وجود دارد معجزه می کنند و آدم هایی که یک عمر سختی و رنج کشیده اند را ظرف چند هفته نجات داده و برای همیشه از شر بیماری خلاصشان می کنند.
مرکز پیوند مغز استخوان کرمانشاه از سال 1393 فعالیت خود را به عنوان تنها مرکز پیوند در غرب کشور آغاز کرد و طی این سالها بیش از 300 بیمار در این مرکز پیوند شده و بهبودی خود را به دست آورده اند.
مهرداد پاینده رییس این مرکز در گفت و گو با ایسنا با اشاره به فعالیت هشت ساله این مرکز گفت: از سال 1393 فعالیت این مرکز در محل بیمارستان امام رضا (ع) آغاز شده و علاوه بر کرمانشاه به چهار استان همدان، کردستان، ایلام و لرستان هم خدمات رسانی دارد.
وی افزود: همچنین در این مرکز پذیرای بیمارانی از کشور عراق هم بوده ایم.
پاینده با بیان اینکه مراجعان این مرکز را عمدتا بزرگسالان تشکیل میدهند، گفت: در حال حاضر تمام افراد واجد شرایط پیوند که بالای 14 سال داشته باشند در این مرکز پذیرش می شوند.
وی با بیان اینکه انجام پیوند برای سنین پایین تر نتایج بهتری دارد گفت: در همین راستا پیگیر راه اندازی پیوند مغز استخوان برای کودکان هم هستیم.
پاینده گفت: در این مرکز از طریق پیوند مغز استخوان بیش از 70 بیماری کنترل و درمان می شود که مهم ترین آنها سرطان خون، تالاسمی و نیز انواع بیماری های خونی و ضعف سیستم ایمنی است.
وی افزود: همچنین از طریق این پیوند بیماری هایی مانند ام.اس نیز قابل کنترل می شود.
رییس مرکز پیوند مغز استخوان کرمانشاه در خصوص نحوه استفاده از سلولهای بنیادی در پیوند مغز استخوان گفت: افرادی که داوطلب اهدای سلولهای بنیادی هستند به اداره کل انتقال خون استان مراجعه کرده و پس از اهدای خون شاخص ژنتیکی آنها تعیین شده و نمونه خون آنها به بانک اهدای سلولهای بنیادی ارسال می شود و در صورتی که بیماری نیازمند پیوند باشد شاخص ژنتیکی بیمار با افراد داوطلب تطبیق داده شده و در صورتی که مشابهت وجود داشته باشد از فرد داوطلب برای اهدای سلولهای بنیادی دعوت می شود.
وی افزود: فرد داوطلب به مرکز پیوند مغز استخوان مراجعه کرده و در اینجا توسط یک دستگاه که شبیه دستگاه دیالیز عمل می کند سلولهای بنیادی فرد بدون هیچگونه دردی گرفته می شود.
پاینده گفت: دریافت این سلولهای هیچ ضرری برای افراد اهداکننده ندارد، اما میتواند نجات بخش جان بسیاری بیماران شود.
پاینده در ادامه با اشاره به وجود تنها هفت تخت در مرکز پیوند مغز استخوان گفت: به طور متوسط هر بیمار پس از پیوند سه تا چهار هفته باید بستری شود و نیاز است اقداماتی جهت توسعه این مرکز صورت گیرد.