اخبار

مراقبتها و مشاوره پیش از بارداری را جدی بگیرید

مراقبتها و مشاوره پیش از بارداری را جدی بگیرید
 
دوره بارداری، یکی از مهم‌ترین دوران زندگی زوج‌ها است که گذراندن موفقیت‌آمیز آن نیازمند توجه و مراقبت‌های بسیاری می‌باشد و هدف اصلی مراقبتهای پیش از بارداری، یک بارداری بی خطر و حفظ و تامین سلامت مادر و جنین است.  
 
یک متخصص زنان و زایمان با توصیه به رعایت نکاتی برای تمامی زنان در آستانه فرزندآوری گفت: در پیش گرفتن تغذیه سالم و مناسب، مشورت و معاینه توسط متخصص یا فوق تخصص زنان و زایمان، انجام آزمایش‌های قبل از بارداری به‌طور دقیق و کامل و پرهیز از مصرف سیگار، الکل و دخانیات و حفظ تعادل در وزن از مهمترین اقدامات پیش از بارداری به شمار می رود.

 

دکتر زهرا جوانبخت در گفتگویی با روابط عمومی دانشگاه یکی از ضروری‌ترین اقدامات قبل از بارداری را انجام آزمایش‌ها و معاینات پیش از حاملگی دانست و گفت: انجام برخی از آزمایشات برای تمام بانوان توصیه می شود و یکی از مهمترین اقدامات پیش از بارداری انجام معاینات پزشکی است که پزشک ضمن بررسی سوابق پزشکی زوجین و بیماری‌ها یا مشکلات ارثی در خانواده آن‌ها، وضعیت سلامت فعلی زن و شوهر و داروها یا مکمل‌های مصرفی آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهد.

 
وی افزود: مصرف برخی مکمل‌ها و داروهای مضر برای بارداری باید متوقف شود ؛ زیرا برخی داروها به مدت طولانی در بافت چربی بدن ذخیره می‌شوند و با شروع دوره حاملگی بر جنین اثر می‌گذارند.
 
 این عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان اینکه در معاینات فوق بایستی پزشک از واکسیناسیون کامل و ایمنی بالای بدن آن‌ها در برابر بیماری‌هایی همچون سرخچه و آبله‌مرغان مطلع شود گفت: همچنین اگر مادر سابقه ابتلا به بیماری هایی از جمله دیابت، آسم، نقص سیستم ایمنی، صرع یا فشار خون بالا ، کم کاری تیروئید دارد باید در معاینه  پیش از بارداری آن را با پزشک در میان بگذارد.
 
دکتر جوانبخت افزود: با توجه به اینکه برخی بیماری‌ها به صورت ارثی و ژنتیکی منتقل می‌شوند، زوجین باید قبل از اقدام به فرزندآوری از نظر سوابق خانوادگی و پزشکی مورد بررسی قرار گیرند و یکی از با اهمیت‌ترین نکات لازم قبل از بارداری، گفت‌وگو با پزشک در مورد حاملگی‌های قبلی و شرایط آن بارداری‌ها می‌باشد.
 
وی با بیان اینکه مصرف فولیک اسید در سه ماهه اول بارداری برای پیشگیری از ناهنجاری عصبی جنین مفید است گفت: مصرف روزانه ۴۰۰ میکروگرم اسید فولیک از یک ماه مانده به بارداری و ادامه دادن آن در دوره حاملگی، خطر نقص لوله‌های عصبی را کاهش می دهد.
 
این متخصص زنان و زایمان گفت: امیدوارم با کنترل عوامل مضری که در قبل از بارداری وجود دارد برای مادر یک بارداری ایمن ایجاد کنیم و شاهد تولد یک نوزاد سالم باشیم.
۲۶ مهر ۱۴۰۱ ۲۰:۰۳

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید