معاون بهداشت دانشگاه گفت: در فصل مرطوب با دمای مناسب مانند بهار قارچ ها در طبیعت به فراوانی یافت می شوند و معمولا اشتباه در تشخیص قارچ های خوراکی خودرو با قارچ های سمی باعث مسمومیت های قارچی می شوند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه دکتر ابراهیم شکیبا گفت: قارچ های خودرو هیچگونه برتری بر قارچ های خوراکی بسته بندی شده صنعتی ندارند .
وی اظهار داشت: در شرایط جغرافیایی استان کرمانشاه در سال هایی که شاهد بارش باران و رعد و برق های بهاری باشیم با موجی از مسمومیت های اتفاقی ناشی از مصرف خوراکی قارچهای خودرو سمی روبرو میشویم .
به گفته وی علایم اولیه مسمومیت شامل اسهال ، استفراغ و تهوع است و علایم بعدی شامل گرفتاری کبد و اختلال کلیوی است که در صورت تاخیر در درمان، مرگ اتفاق می افتد و یا بیمار ممکن است نیاز به پیوند کبد پیدا کند.
وی با بیان اینکه تشخیص این نوع قارچ ها فقط در مراکز تشخیصی آزمایشگاهی میسر است گفت: بنابراین تکیه بر روش های غیر علمی مانند استفاده از ظروف نقرهای یا شیر جهت تشخیص قارچ خوراکی از سمی هرگز توصیه نمی شود.
دکتر شکیبا گفت: افرادی که قارچ خودرو مصرف کرده اند یا دارای علایم گوارشی شده اند باید به سرعت جهت خدمات درمانی به مراکز درمانی مراجعه کنند؛ چون تاخیر در شروع درمان متاسفانه عوارض جدی مسمومیت را در پی دارد.