دکتر هاجر معتمد ، متخصص پاتولوژی به مناسبت روز آزمایشگاه (30 فروردین) به اهمیت علم پاتولوژی و جایگاه آن در تشخیص و درمان بیماریها اشاره کرد و گفت:آسیبشناسی (پاتولوژی) شاخهای از علم پزشکی است که براساس انجام آزمایش برروی مایعات بدن(خون، پلاسما، سرم، ادرار،آسیت،پلور،پریکارد و مفصل ) و سیتولوژی و پاتولوژی بافت ها با استفاده از ابزارها و مواد به روز و پیشرفته به تشخیص بیماری می پردازد که نتایج حاصل از این بررسیها در روند تشخیص بیماری حائز اهمیت است.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در گفتگو با اخبار سلامت کرمانشاه گفت: پزشک پاتولوژیست به عنوان مدیر آزمایشگاهی که (شامل آسیبشناسی تشریحی، بیوشیمی، ایمونولوژی، میکروبیولوژی، سیتولوژی و بانک خون ومولکولار ...) نقش مهمی در توسعه و رشد سیستمهای مراقبت بهداشتی و اطلاعاتی پزشکی ایفا میکنند.
به گفته وی عملکرد اصلی این بخش از آزمایشگاه ( پاتولوژی تشریحی) آزمایش برروی انواع بافت ها و مایعات بدن برای بررسی بدخیمی ها، سلول های مشکوک و سلول های تغییر یافته می باشد که نمونه های بیماران بعد از نمونه برداری، به آزمایشگاه پاتولوژی تشریحی ارسال و بعد از پروسه های لازم، توسط پاتولوژیست بررسی میگردد ، در این بخش تشخیص ها اغلب با استفاده از برش تهیه شده از بافت های مورد نظر بر روی لام و بررسی میکروسکوپی آن انجام میشود.
دکتر معتمد با بیان اینکه بررسی ها و تشخیص های داده شده توسط پاتولوژیست، به روند تشخیص و درمان بیماری و همچنین به روند ادامه ی درمان برای بیماران سرطانی که قبلا درمان گرفته اند کمک میکند گفت: در ادامه تست های تکمیلی و انواع رنگ آمیزی های اختصاصی نیز که در این بخش انجام میشود، به تشخیص های بیشتر و بهتر پاتولوژیست کمک کننده است.
وی همچنین سیتولوژی را بخشی از پاتولوژی تشریحی دانست که به بررسی و تشخیص بیماری در سطح سلول میپردازد که از بررسیهای سیتولوژی میتوان در تشخیص بدخیمیهای سلولی (سرطانها) و همچنین بیماریهای التهابی و عفونی بهره برد.
به گفته وی در این قسمت برروی مایعات بدن مانند آسیت های شکمی، نمونه های بال و پلور، نمونه های پاپ اسمیر ، نمونه های ادرار و سایر مایعات بدن آزمایش انجام و لام های اسمیر تهیه شده که با بررسی این لام ها توسط پاتولوژیست ، به پزشکان متخصص جهت تشخیص نوع بیماری و نوع درمان کمک بسزایی میشود.