روز جهانی زمین پاک فرصتی مغتنم است برای ترویج فرهنگ حفاظت و نگهداری از زیست بوم و زیستگاهی که در آن زندگی بشری به رشد و بالندگی خواهد رسید و توجه به آن نقش انکارناپذیری را در نهادینه ساختن باور و اراده انسان برای داشتن و حفظ محیطی سالم دارد.
دکتر شکیبا معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به مناسبت روز جهانی زمین پاک که هر ساله در ایران در دوم اردیبهشت ماه برگزار میشود گفت: این روز را باید یک جنبش محیط زیستی تلقی کرد تا همگان از اهمیت زمین و مزایای بی بدیل آن و گامهایی که میتوانند برای حفظ آن بردارند، آگاه شوند.
وی اظهار داشت: در سال ۱۹۷۰ در پاسخ به بحران محیط زیست، روز ۲۲ آوریل مصادف با دوم اردیبهشت و هر چهار سال یک بار سوم اردیبهشت ماه، به عنوان روز زمین پاک انتخاب شد که می توان آن را روزی برای ارتقای آگاهی و آموزش در مورد مسائل زیست محیطی و ترویج فرهنگ حفاظت و پاسداری از زمین دانست.
به گفته وی چالشهای فراوان و فرصتهای بسیار موجود در اقدامات مرتبط با احیای زمین، این موضوع را به مهمترین موضوع روز زمین پاک امسال تبدیل کرده است و به همین دلیل شعار امسال روز زمین پاک، «احیای دوباره زمین همراه با افزایش بهرهوری برای توسعه پایدار» انتخاب شده است.
دکتر شکیبا کمک به حل بحران تغییرات آب و هوایی، پایان بخشیدن به آلودگی پلاستیکی و... را از جمله اهداف نامگذاری این روز دانست و گفت: ایران نیز در این رویداد با دیگر کشورهای جهان همراه شده است و هر ساله هفته زمین پاک را که از روز دوم اردیبهشت ماه با نام روز زمین پاک آغاز میشود، به مدت یک هفته در سراسر کشور برپا میدارد.