اخبار

نا باروری ، نارسایی کبد و کلیه از عوارض متعدد مصرف داروهای نیروزا

نا باروری ، نارسایی کبد و کلیه از عوارض متعدد مصرف داروهای نیروزا
دکتر حسین بیگلری رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در خصوص عوارض مصرف داروهای نیروزا و مکمل های ورزشی غیر مجاز گفت: نا باروری ، آسیب های نارسایی کبد و کلیه از جمله عوارض متعدد مصرف داروهای نیروزا می باشد .
 
وی در گفتگو با سرویس علمی ، پژوهشی اخبار سلامت کرمانشاه  عنوان کرد: در سال‌های اخیر کشورمان به ویژه استان کرمانشاه مهد پهلوانان و  الگوهای ورزشی زیادی بوده است اما متاسفانه  طی دو دهه اخیر به دلیل کسب مقام قهرمانی و رقابت برخی ورزشکاران روی به مصرف داروهای نیروزا و مکمل های ورزشی غیر مجاز بدون مشورت با پزشک و متخصص تغذیه نموده اند.
 
دکتر بیگلری اضافه کرد: نتیجه مصرف داروهای فوق توسط افراد مذکور بروز بیماری هایی همچون دیابت ، فشار خون بالا ، بیماری های قلبی - عروقی ، نارسایی های کلیوی ، نازایی و عوارض روحی روانی بسیاری است که شاهد آن هستیم  وبه نحوی تبدیل به آسیب فرهنگی – اجتماعی شده است .

 

وی  گفت: سازمان جهانی بهداشت و به تبع آن وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی توصیه می کند در کنار تغذیه صحیح با ورزش سالم ، سلامت ایده آل خود را با ورزش سلامت محور دست آوریم .

 رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی با بیان اینکه متاسفانه به علت مصرف داروهای نیروزا در بانوان مواردی مانند نازایی و رویش موهای زائد افزایش پیدا کرده است تاکید کرد:  آسیب های نارسایی کبد و کلیه نیز از جمله عوارض متعدد مصرف داروهای نیروزا می باشد .

دکتر بیگلری گفت بیش از نیمی از مکمل های ورزشی که ارائه می شود از مبانی اصلی کشور وارد نمی شود و تاریخ مصرف آن گذشته و دارای آلودگی می باشد اما در صورت نیاز گروههای محدود به مصرف با تایید پزشک و متخصص می توانند از مکمل های ورزشی استفاده کنند. 


وی افزود در گروه نوجوانان و جوانان  در اثر بد آگاهی و بی آگاهی  به سمت استفاده از  داروهای نیروزا می روند و باعث می‌شود سیستم اسکلتی و رشدی بدن زود بسته شود و رشد بدن به صورت عرضی صورت گیرد.

دکتر حسین بیگلری افزود متاسفانه شاهد هستیم از  انواع کورتونها ( استروئیدها) به ویژه دگزامتازون ، تستسترون ها و هورمون های غیر انسانی خطرناک ، هورمون انسولین که مورد نیاز بیماری دیابت است برای چربی سوزی و عضله سازی استفاده می شود از روی بد آگاهی و عدم آگاهی با عناوینی مثل داروهای گیاهی برای چربی سوزی ممکن است نوجوانان و جوانان از روی وسوسه دچار عوارض سوء مصرف شوند و در معرض خطر انواع بیماری ها قرار گیرند .

وی گفت  هورمون سوماتروپین یا سوما برای کودکان و نوجوانانی که بنا به تشخیص پزشک تاخیر رشد دارند و در صورت نیاز در آن دوران به کار برده می شود و برای چربی سوزی نباید مورد استفاده قرار گیرد چرا که می تواند باعث رشد عرضی فرد  وپهن شدن استخوان ها  شود و بیماری آکرومگالی ایجاد کند. 

 

دکتر بیگلری در خاتمه یادآور شد  امروزه دانش پزشکی پیشرفت کرده اگر دقت کنیم مکمل ها خطرناک با تاریخ اعتبار مخدوش و آغشته به مواد روانگردان هستند، اگر مکمل ها غیر اصولی خودسرانه و تقلبی مصرف شود بدن را از استیل سلامتی خارج می‌کند و فرد دچار عواقب آن می‌شود به همین دلیل  والدین و خانواده ها در این خصوص نقش بسزایی در آگاهی بخشی نوجوانان و جوانان دارند.
۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ ۱۴:۲۸

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید