یک متخصص بیماریهای داخلی از افرادی که پس از مصرف قارچهای خود رو دچار علائمی میشوند خواست فورا به مراکز درمانی مراجعه کنند.
دکتر تورج جویباری با بیان اینکه با بیان اینکه حتی کارشناسان زبده گیاهپزشکی هم از روی شکل ظاهری و یا محل رویش قارچ های خود رو قادر به تشخیص سمی بودن یا نبودن این قارچ ها نیستند، گفت: توصیه ما این است مردم از خرید و مصرف قارچ های خود رو که به صورت فلهای عرضه می شود اجتناب کرده و تنها قارچ های بسته بندی دارای مجوز سازمان غذا و دارو را مصرف کنند.
وی با بیان اینکه علائم مسمومیت ناشی از مصرف قارچ های سمی به دو شکل زودرس و دیررس نمایان میشود، گفت: علائم زودرس که معمولا یک ساعت پس از مصرف این قارچها آغاز می شود به شکل دردشکم، تهوع و گاهاً اسهال است.
این متخصص بیماریهای داخلی ادامه داد: علائم دیررس که خطرناکتر است نیز معمولا ۲۴ ساعت پس از مصرف قارچ های سمی ظاهر میشود که میتواند باعث نارسایی کلیوی و ریوی، تشنج و حتی مرگ شود.
وی عنوان کرد: توصیه ما این است اگر فردی با مصرف این نوع قارچها دچار علائمی شد، حتما به مراکز درمانی مراجعه کرده و از خود درمانی پرهیز کند، به ویژه اگر دچار علائم دیررس شد و پس از ۲۴ ساعت این علائم ظاهر شدند.
وی در پایان بار دیگر بر عدم مصرف قارچهای خود رو که در فصل بهار در مراتع، زمینهای کشاورزی، کنار درختان، کوهپایهها و ... رشد میکنند، تاکید کرد.