معاون بهداشتی دانشگاه باتوجه به اینکه امسال مراسم عظیم پیاده روی اربعین حسینی (ع) در روزهای تابستان برگزار می گردد و گرمسیر بودن مرز خسروی در کرمانشاه و کشور عراق شرایط را برای گرمازدگی زائران عزیز فراهم می کند توصیه کرد: نوشیدن آب برای جلوگیری از گرمازدگی را جدی بگیرید و در مسیر حتما از آب آشامیدنی به مقدار لازم استفاده کنید.
دکتر شکیبا در گفتگو با میز خبر روابط عمومی دانشگاه بیان کرد:گرمازدگی شدیدترین شکل بیماریهای ناشی از افزایش دماست که در صورت ابتلا به آن، زندگی و سلامت فرد مبتلا به شدت به خطر میافتد.
وی توجه به برخی نکات برای حفظ سلامت و جلوگیری از گرمازدگی زائران را مهم و ضروری دانست و اظهار کرد: تا جای ممکن از لباسهای گشاد، نخی و خنک استفاده کنید و از همراه داشتن بار اضافه بپرهیزید.
دکتر شکیبا بابیان اینکه تا حد امکان نوشیدنیهای گازدار و کافئیندار مصرف نکنید، چرا که بدن را کم آب و خشک میکنندعنوان کرد: شربتهای سنتی همچون سکنجبین، خاکشیر و تخم شربتی را جایگزین آن کنید.
رییس مرکز بهداشت استان با اشاره به اینکه مصرف یخ و آب بسیار خنک نیز دمای بدن را بالا برده و موجب ایجاد عطش میشو تاکید کرد:به همین دلیل، مصرف آن را به حداقل برسانید.
وی با تاکید براینکه غذاهایی استفاده کنید که بدن، آب کمتری از دست میدهد گفت: به جای استفاده از شیرینی، غذاهای شور، کنسروها، غذاهای سرخ کرده و ادویهها که باعث تشدید تشنگی میشود، به مصرف میوهها به ویژه هندوانه و طالبی اهتمام داشته باشید و از غذاهایی با طبع گرم کمتر استفاده کنید و در مسیر، بیرویه غذا نخورید.
دکتر شکیبا با بیان اینکه از عرقگیر استفاده کرده و برای جلوگیری از گرمازدگی در طول روز در موکبها استراحت کرده و عصر یا شبها به پیادهروی پرداخته و به مسیر خود ادامه دهید گفت: از چفیه، کلاه و عینک در طول مسیر حرکت استفاده کنید و هر از گاهی چفیه خود را با گلاب یا آب مرطوب کنید.
وی خاطر نشان کرد:در صورت بروز خستگی یا کوفتگی، حرکت در مسیر زیارت را برای ساعاتی متوقف کرده و پس از بهبودی نسبی به ادامه مسیر بپردازید.
دکتر شکیبا در پایان توصیه کرد:تا قبل از رفتن به زیارت اربعین و به منظور آمادگی برای تشرف به راهپیمایی اربعین، صبحها آب ولرم، آبلیمو و عسل بنوشید و تعدادی لیموترش تازه به همراه داشته باشید تا در صورت عطش یا گرمازدگی از آن استفاده کنید.