اخبار

درباره ی راههای درمان نارسائی کلیه

درباره ی راههای درمان نارسائی کلیه
مرحله نهایی بیماریهای کلیه درجه ای از نارسایی کلیه هست که این عضو از بدن دیگر قادر به دفع سموم وتنظیم متابولیسم بدن نبوده و حجم ادرار بسیار کم شده و حتی گاهی به صفر می رسد ، سرویس علمی ، پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در خصوص راههای درمان این بیماری​ به گفتگو با دکتر حسین عبدی جراح ارولوژی و فلوشیپ پیوند کلیه پرداخت، آنچه در پی می آید گفتگویی است که با وی انجام شده است.

!- آقای دکتر با تشکر از اینکه وقت تان را در اختیار ما قرار دادید، بگویید مرحله نهایی بیماری کلیه چه علائمی دارد؟ در این حالت به علت تجمع سموم اورمیک اختلال استخوانی و کم خونی شدید و اختلالات پوستی و ... ایجاد شده و اختلالات الکترولیتی و ورم عمومی بدن از تظاهرات آن است در چنین شرایطی شاخص عملکرد کلیه یا GFR زیر ۱۵ بوده و عملا کلیه ها بصورت غیر قابل برگشت خاموش تلقی می شود.

2- درمان این نارسائی کلیه چیست؟  و اینکه آیا اصلاً درمان قطعی دارد؟ علاوه بر درمانهای حمایتی باید به فکر جایگزینی برای کلیه باشیم  که سه درمان جایگزین شامل: دیالیز صفاقی، همودیالیز و پیوند کلیه است.

3_ لطفا در خصوص هرکدام از آنها به اختصار توضیح بدهید؟ در دیالیز صفاقی با تعبیه یک کاتتر، خود فرد مایع را وارد حفره صفاق کرده و پس از چند ساعت تخلیه می کند و در همودیالیز فرد ۲ تا ۳ بار درهفته بمدت چند ساعت با مراجعه به مرکز دیالیز تحت دیالیز قرار می گیرد ، هیچیک از روشهای فوق الذکر قادر نیست بطور کامل سموم را دفع کرده و تعادل یا هموستاز بدن را برقرار کند ولی پیوند کلیه به عنوان بهترین جایگزین کاملا بدن را به شرایط نزدیک به طبیعی بر می گرداند.

4-آیا بعد از پیوند کلیه نیاز به هیچ اقدام و پیگیری نیست؟ توجه داشته باشید که پیوند کلیه پایان کار نیست و استفاده از داروهای سرکوبگر ایمنی برای جلوگیری از رد پیوند و مراقبت توسط نفرولوژیست یک نیاز دائمی است.

5- آقای دکتر آیا فرایند انجام عمل پیوند کلیه به راحتی صورت می گیرد؟ پیوند کلیه یا از دهنده زنده یا بیمار مرگ مغزی انجام می شود که پیوند از دهنده زنده سالهاست در استان ما انجام می شود اما هنوز ما شرایط پیوند از بیمار مرگ مغزی را نداریم که با توجه به افزایش روز افزون بیماران دیالیزی و کم بودن داوطلبین اهدا کلیه زنده ، بزرگترین نیاز استان ما در بستر پیوند اعضا فراهم کردن شرایط و امکانات پیوند از کاداور یا بیمار مرگ مغزی است.

6- لطفا درخصوص مشکلات پیوند عضو از بیمار مرگ مغزی بیشتر توضیح دهید؟ اموزش همگانی وتفهیم غیر قابل برگشت بودن مرگ مغزی به خانواده ها و بستر سازی فرهنگی جهت داوطلب شدن افراد در زمان حیات برای اهدا عضو پس از مرگ مغزی بسیار مهم است زیرا مزیت اهدا عضو ازبیمار مرگ مغزی این است که علاوه بر دو کلیه کبد، قلب ، قرنیه ، پانکراس و استخوان هم قابل پیوند بوده و چندین بیمار درمان می شود.


و اما سخن پایانی لطفا؟ باتوجه به اینکه هاروستینگ (برداشت عضو پیوندی از مرگ مغزی) طبق قانون پیوند اعضا تنها وقتی عملی است که حداقل دو ارگان از بیمار مرگ مغزی به بیماران نیازمند پیوند شود و توجه به اینکه تنها در استان ما فقط پیوند کلیه انجام می شود بزرگترین مانع قانوتی همین قضیه است و را اندازی پیوند قلب یا کبد در استان مهمترین چالش پیش روی ماست.






۲۴ مهر ۱۴۰۲ ۱۰:۳۰

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید