اخبار

عوارض جبران ناپذیر مسمومیت با قرص برنج / برای پیشگیری از آفت‌زدگی غلات از سیر و نمک استفاده کنید

مسمومیت با قرص برنج


مشاور ریاست دانشگاه در امور دارویی و رییس اداره پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور گفت: مسمومیت با قرص برنج یکی از شایع‌ترین مسمومیت‌ها و مهلک‌ترین آنهاست که راه درمان موثری ندارد.

دکتر عطیه اسماعیل مانند در گفتگو با سرویس علمی ، پژوهشی اخبار دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه قرص برنج یک آفت کش است که از آن برای ضدعفونی و حفاظت از دانه‌های غلات مانند برنج استفاده می‌شود افزود: آلومینیوم فسفید یا همان محصولی که تحت عنوان قرص برنج در برخی از عطاری ها به صورت قاچاق تهیه و عرضه می شود، سم بسیار مهلکی است که عوارض جبران ناپذیری را به همراه دارد.

وی افزود: خاصیت سمی این محصول به علت متصاعد شدن گاز فسفین آلومینیوم بوده و مواجهه با این ماده سمی چه به صورت عمدی (از راه خوردن قرص برنج) و چه به صورت اتفاقی (استنشاق گاز متصاعد شده از قرص برنج) در انسان آسیب های جبران ناپذیری را به اندام های حیاتی مانند ریه، قلب، کلیه ها و کبد وارد می آورد.

دکتراسماعیل مانند عنوان کرد: بی‌اشتهایی، بی‌قراری، تحریک‌پذیری، گیجی، سرگیجه، لرزش، دوبینی، عدم تعادل، تنگی نفس، درد‌های شکمی، تهوع، در پاره‌ای موارد استفراغ و یا مدفوع سیاه‌رنگ، تعریق، ضعف و بی‌حالی، افت شدید فشارخون، کاهش برون ده قلبی شایع‌ترین علائم و نشانه‌های بالینی مسمومیت با قرص برنج هستند.

وی افزود: شهروندان می توانند برای پیشگیری از آفت‌زدگی غلات و حبوبات در منزل به جای استفاده از قرص برنج که بسیار سمی و کشنده است از سیر، نمک و گل میخک که کاملاً بی‌خطر است استفاده کنند.

مشاور ریاست دانشگاه در امور دارویی و رییس اداره پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور تاکید کرد: به طور کلی باید از نگهداری این فرآورده در منزل به علت سمیت بالا، غیرقانونی بودن خرید، فروش و نداشتن کاربرد خانگی قرص برنج خودداری کرد.

دکتراسماعیل مانند اظهار داشت: مهم ترین گام جهت پیشگیری از بروز مسمومیت های کشنده با این آفت کش افزایش آگاهی عموم مردم جامعه از خطرات این قرص و خودداری از هر گونه خرید، نگهداری و بکارگیری آن جهت مصارف خانگی است.

وی در پایان توصیه کرد: در صورت مسمومیت اتفاقی یا تعمدی با قرص برنج، مصدوم باید بلافاصله بدون اتلاف وقت به بیمارستان منتقل شود.

۱۲ دی ۱۴۰۲ ۰۹:۰۸

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید